Omladinska (U-19) reprezentacija Bahreina trenutno se nalazi na pripremama u Novom Sadu, pri čemu za održavanje svojih treninga i odigravanje prijateljskih utakmica koristi FC „Vujadin Boškov“. Ova reprezentacija se u Novom Sadu nalazi od sedmog decembra i smeštena je u hotelu „Šeraton“, gde će boraviti sve do 22. decembra, za kada joj je planiran povratak kući.

Tokom današnjeg popodneva, za predstavnike U-19 reprezentacije Bahreina je upriličen prigodan koktel u svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“, a domaćini su bili predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, sekretar Aleksandar Vlaškalić i upravnik Vošinog trening centra Mladen Kukić. U prisustvu direktora hotela „Šeraton“ Novaka Bojanića, oni su dočekali menadžera, selektora i doktora U-19 reprezentacije Bahreina.

U ime FK Vojvodina, njih je pozdravio predsednik „stare dame“ Dragoljub Samardžić, koji im je poželeo prijatan boravak u Novom Sadu.

– Želimo vam da u celosti ispunite sve planove koje ste predvideli tokom ove posete, a za sve vaše potrebe, mi vam u potpunosti stojimo na raspolaganju. Ovo je najbolji dokaz da je fudbal najveći i nama najdraži sport, jer i pored teških uslova u svetu usled korone, smogli smo snage da, bez obzira na to koliko smo udaljeni, danas ipak budemo zajedno. Pored bavljenja fudbalom, iskreno se nadamo da ćete, dok ste ovde, naći vremena i da obiđete naš lepi Novi Sad – izjavio je Samardžić, dodavši da je Bahrein mala, ali lepa zemlja, u kojoj, baš kao i u Novom Sadu, živi mnogo nacionalnih manjina.

Predstavnici U-19 reprezentacije Bahreina su se zahvalili predsedniku FK Vojvodina na lepim rečima i gostoprimstvu, istakavši da se ovde osećaju kao kod kuće i potpuno sigurno, što im je najvažnije svaki put kada odlaze na pripreme u inostranstvo.

Oni su sa predsednikom FK Vojvodina Dragoljubom Samardžićem razmenili i prigodne poklone, te potom nastavili druženje uz koktel i razgovor o fudbalskim i drugim temama.