У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је одржана конференција за новинаре и уприличен пригодан коктел поводом посете Новом Саду од стране судија из Уједињених Арапских Емирата. У последње две недеље, 75 судија из ове земље смештено је у хотелу „Шератон“, а тренинге одржавају у ФЦ „Вујадин Бошков“, где имају идеалне услове за рад и где ће тренирати до 25. августа, за када је планиран њихов повратак кући.

Госте из Уједињених Арапских Емирата данас је дочекао в.д. председника ФК Војводина Драгољуб Самарџић, у присуству члана Управног одбора ФК Војводина Милана Н. Ђукића, директора стадиона „Карађорђе“ и бившег фудбалског судије Драгомира Тановића, председника Фудбалског савеза Града Новог Сада Новака Кострешевића и директора хотела „Шератон“ Новака Бојанића.

Представницима Судијске организације Фудбалског савеза УАЕ, као и представницима агенције „Ajax Sports“, која је посредовала у њиховом доласку у Србију, в.д. председника ФК Војводина Драгољуб Самарџић пожелео је да се у Новом Саду осећају као код куће.

– Желим вам успешан рад и угодан боравак у нашем граду. Циљ данашњег дружења јесте да се што боље упознамо, а волели бисмо и да нам што чешће долазите. Такође, желели бисмо и да размењујемо искуства по питању суђења и фудбала уопште. Искрено ми је жао што је наша екипа, услед обавеза, већ отпутовала на меч у Крушевац, јер иначе би и неки фудбалери сигурно били овде са нама. Имамо врло позитивне информације о вашем раду и драго нам је да сте имали прилику да судите и неке мечеве у Србији, па да можете да направите поређење са искуствима из ваше земље. Сви наши капацитети су вам на располагању и можете да их користите сходно својим потребама – изјавио је Самарџић.

По завршетку конференције, он је представницима Судијске организације Фудбалског савеза УАЕ уручио дресове Војводине и монографије прављене поводом стогодишњице клуба, а пригодне поклоне уручио им је и председник Фудбалског савеза Града Новог Сада Новак Кострешевић.

Гости из Уједињених Арапских Емирата су се захвалили на срдачном гостопримству и в.д. председника ФК Војводина Драгољубу Самарџићу такође уручили пригодан поклон, те похвалили ФЦ „Вујадин Бошков“ као тренинг центар који је уређен по изузетно високим стандардима и у којем имају идеалне услове за рад.