Kadeti Vojvodine

 

Licenciranjem čak 13 igrača kadetskog uzrasta za nastupe u Super ligi Srbije, fudbalski klub Vojvodina pokazao je da veruje u svoju decu i da u njima vidi svoju budućnost.

Fudbalski klub Vojvodina juče je proširio spisak licenciranih igrača za ovu sezonu. Među 45 igrača koji imaju pravo nastupa za crveno-bele u Super ligi, sada se nalazi čak 13 dečaka rođenih 2001. godine, koji i dalje pripadaju kadetskom uzrastu. U Kadetskoj ligi Srbiji, koja počinje ovog vikenda, oni će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz drugih klubova, ali će istovremeno biti na raspolaganju šefu stručnog štaba prvog tima Nenadu Vaniću i, u skladu sa njegovom procenom, dobijati šansu da stiču iskustvo i na superligaškoj sceni.

Direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Dušan Grujić ističe da je odluka kluba da licencira čak 13 igrača kadetskog uzrasta potvrda dobrog rada omladinske škole, kao i veliki podstrek za same igrače.

– Činjenica da je klub odlučio da licencira 13 kadeta za utakmice u Super ligi predstavlja dokaz dobrog rada čitave omladinske škole „Ilija Pantelić“, a saznanje da imaju pravo nastupa za prvi tim sigurno predstavlja ogroman podstrek za dalji rad i motivaciju tih momaka, jer sada znaju da se veruje u njih. Neki od ovih igrača su članovi reprezentativnih selekcija, pa tako Dejan Zukić, Dragoljub Savić i Danilo Mitrović igraju za Srbiju, a Dragan Matković i Stefan Šavija za Bosnu i Hercegovinu. Treba napomenuti da je Dejan Zukić već bio u protokolu prvog tima na utakmici protiv OFK Bačke, a verujem da će u nastavku sezone neko od njih sigurno i debitovati za prvi tim – rekao je Grujić.

Članovi kadetskog tima Vojvodine koji su licencirani za takmičenje u Super ligi Srbije su: Dragoljub Savić (levo krilo), Dejan Zukić (ofanzivni vezni), Danilo Mitrović (štoper), Lazar Dimitrijević (štoper), Nikola Vasiljev (desni bek), Aleksandar Siljanovski (levi bek), Miljan Ivan (štoper), Dragan Matković (centralni vezni), Mirko Topić (ofanzivni vezni), Đorđe Brborić (centralni vezni), Dejan Đurić (desno krilo), Siniša Nijemčević (napadač) i Stefan Šavija (napadač).