IMG_3097

 

VOJVODINA – VOŽDOVAC   3 : 0

Stadion : „Karađorđe“

Gledalaca : 1500

Sudija : Milorad Milićević

Strelci : Veselinović (30. min.) iz penala, Gaćinović (36. min.), Luković (52. min.)

Žuti kartoni : Gaćinović, Puškarić (Vojvodina), Beljić (Voždovac)

Vojvodina : Milinković – Savić, Puškarić, Pekarić, Babić (Pankov), Nastić, Tumbasević, Poletanović, Gaćinović (Luković), Alivodić, Novaković, Veselinović

Voždovac : Supić, Kitanovski, Mihajlov, Pavlović, Nikolić, Petrović, Škrnjac, Beljić (Džugurdić), Zlatković, Odita (Adamović), Injac (Anđelković)

Po dosta hladnom vremenu fudbaleri Vojvodine ubedljivo su savladali ekipu Voždovca sa 3 : 0. Ponovo su Novosađani plenili prepoznatljivom, efikasnom igrom, u kojoj gostima iz Beograda nisu ostavili ni tračak nade. Gosti su, pak,  došli sa jasnom namerom da, pre svega, sačuvaju svoj gol.Ta strategija pala je u vodu kada je, nakon kontakta sa golmanom gostiju, Mijat Gaćinović pao u šesnaestercu, a sudija Milićević pokazao na belu tačku. Siguran izvođača najstrože kazne bio je napadač Lazar Veselinović. Nakon tog trenutka dominacija Vojvodine je postala još izraženija, a nešto otvoreniju igru gostiju iskoristio je Mijat Gaćinović koji je povisio na 2 : 0, nakon odličnog dubinskog pasa. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Početkom drugog poluvremena, umesto Srđana Babića koji se povredio, u igru je ušao Radovan Pankov. Nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode.

Što se tiče odnosa snaga na terenu, stvari se nisu promenile. Vojvodina je držala loptu u svojim nogama, a u momentima kad nije bila kod nje, agresivnom igrom i presingom terala je Voždovac na greške, ono po čemu je Vojvodina prepoznatljiva ove sezone. Atipično za njega, trener Novosađana Zoran Marić napravio je večeras dve rane izmene, doduše jedna je bila iznuđena. U 49. minutu umesto Mijata Gaćinovića u igru je ušao mladi Luka Luković, koji se na najbolji mogući način odužio za ukazano poverenje treneru Mariću. U 51. minutu odbijena lopta došla je do Luke Lukovića, a ovaj je atraktivno, „fudbalski“, uhvatio iz prve i poslao u donji desni ugao golmana Voždovca za, ispostaviće se, konačnih 3 : 0. Mada, ni nakon trećeg gola Vojvodina nije stala. Kako je utakmica odmicala Vojvodina je, pod dirigentskom palicom izuzetno raspoloženog kapitena Marka Poletanovića ređala šanse. Najbolju je, nakon prodora sa levog boka Bobe Novakovića, imao je upravo Marko Poletanović, ali je ostalo 3 : 0.

U sledećem kolu fudbaleri Vojvodine gostuju ekipu Partizana.