По други пут за два дана, предивно је било на стадиону „Карађорђе“. У среду, око 2.000 навијача Војводине на западној трибини стадиона је уживало гледајући свој тим како против Партизана осваја други пехар Купа Србије у историји клуба, а данас, отприлике у истом, па чак и нешто већем броју, војводинаши су се окупили како би поздравили играче „старе даме“ и одали им признање за изузетан успех који су остварили.

Наравно, поред играча, поздрављени су били и чланови стручног штаба, при чему је, логично, највеће овације добио шеф Ненад Лалатовић. Читав догађај је протекао у фантастичној, слављеничкој атмосфери, уз ватромет, песме, али и бакље које су палили како навијачи, тако и играчи „старе даме“, укључујући и тренера Лалатовића.

Пехар је пред војводинаше донео голман Емил Роцков, који им се захвалио на подршци коју пружају црвено-белима.

– Превише је емоција да бих много причао, тако да ћу рећи само то да је наша екипа сачињена од храбрих, сјајних момака, који много воле фудбал и своје другаре. Куп смо освојили управо зато што смо у финалу били другари током свих 120 минута. Изузетно сам срећан због ове генерације, а вама хвала на подршци. Не бисмо то урадили без вас, као ни без нашег стручног штаба и управе. Веома ми је драго да кажем да је Куп опет наш и да смо га вратили у Нови Сад – рекао је Роцков.

Посебне овације добио је и капитен Никола Дринчић, који је, након финала, предао траку Емилу Роцкову и тако му омогућио да подигне пехар и оствари свој дечачки сан.

– Хвала вам што сте дошли у оволиком броју и надам се да смо вам донели бар мало радости. Сада је дошло време да прославимо, а већ за 10 дана, почећемо да радимо на томе да направимо нешто још више. Хвала вам свима – поручио је Дринчић.

Препун емоција вечерас је био и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, који је, као и увек, из срца рекао све оно што осећа и мисли.

– Ово никада не бисмо освојили да није било вас. Били сте наш ветар у леђа и овде на „Карађорђу“ и са правом нисте дошли тамо. Ми смо вас подржали и свака вам част. Желим да се захвалим и овим мојим дивним момцима, јер они су, уз вас навијаче, снага нашег клуба. Оставили су своје срце на терену. Није било лако донети трофеј овде из оног гротла навијача Партизана, али смо им показали да их се не бојимо, да смо јачи и бољи од њих и зато је овај трофеј дошао овде у Нови Сад – истакао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба „старе даме“ се посебно захвалио навијачима на томе што су увек били и остали уз њега.

– У своје лично име, желим да вам се захвалим на свему. Од првог дана када сам дошао, прихватили сте ме као да сам овде рођен и одрастао, а ја се и осећам као да сам овде рођен, односно као да сам одрастао у ФК Војводина. Када сам дошао овде, рекао сам да ћу давати 200 посто себе за Војводину. То сам радио и ја, и моји играчи, и управа клуба, и навијачи. Обећали смо вам трофеј и донели смо вам трофеј, јер он припада граду Новом Саду – поручио је Лалатовић.

Након његовог обраћања, уследило је и заједничко фотографисање играча испред трибине са навијачима, а после тога су многи симпатизери „старе даме“ ушли на атлетску стазу како би се сликали са играчима и тренером Лалатовићем. Након што је официјелни део догађаја био завршен, Ненад Лалатовић, Емил Роцков, Никола Дринчић, Миљан Вукадиновић и остали су још дуго остали на терену стадиона „Карађорђе“ и стрпљиво излазили у сусрет сваком навијачу који је желео да се слика са њима и освојеним пехаром.

Дан за историју и незаборав.