Po drugi put za dva dana, predivno je bilo na stadionu „Karađorđe“. U sredu, oko 2.000 navijača Vojvodine na zapadnoj tribini stadiona je uživalo gledajući svoj tim kako protiv Partizana osvaja drugi pehar Kupa Srbije u istoriji kluba, a danas, otprilike u istom, pa čak i nešto većem broju, vojvodinaši su se okupili kako bi pozdravili igrače „stare dame“ i odali im priznanje za izuzetan uspeh koji su ostvarili.

Naravno, pored igrača, pozdravljeni su bili i članovi stručnog štaba, pri čemu je, logično, najveće ovacije dobio šef Nenad Lalatović. Čitav događaj je protekao u fantastičnoj, slavljeničkoj atmosferi, uz vatromet, pesme, ali i baklje koje su palili kako navijači, tako i igrači „stare dame“, uključujući i trenera Lalatovića.

Pehar je pred vojvodinaše doneo golman Emil Rockov, koji im se zahvalio na podršci koju pružaju crveno-belima.

– Previše je emocija da bih mnogo pričao, tako da ću reći samo to da je naša ekipa sačinjena od hrabrih, sjajnih momaka, koji mnogo vole fudbal i svoje drugare. Kup smo osvojili upravo zato što smo u finalu bili drugari tokom svih 120 minuta. Izuzetno sam srećan zbog ove generacije, a vama hvala na podršci. Ne bismo to uradili bez vas, kao ni bez našeg stručnog štaba i uprave. Veoma mi je drago da kažem da je Kup opet naš i da smo ga vratili u Novi Sad – rekao je Rockov.

Posebne ovacije dobio je i kapiten Nikola Drinčić, koji je, nakon finala, predao traku Emilu Rockovu i tako mu omogućio da podigne pehar i ostvari svoj dečački san.

– Hvala vam što ste došli u ovolikom broju i nadam se da smo vam doneli bar malo radosti. Sada je došlo vreme da proslavimo, a već za 10 dana, počećemo da radimo na tome da napravimo nešto još više. Hvala vam svima – poručio je Drinčić.

Prepun emocija večeras je bio i šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji je, kao i uvek, iz srca rekao sve ono što oseća i misli.

– Ovo nikada ne bismo osvojili da nije bilo vas. Bili ste naš vetar u leđa i ovde na „Karađorđu“ i sa pravom niste došli tamo. Mi smo vas podržali i svaka vam čast. Želim da se zahvalim i ovim mojim divnim momcima, jer oni su, uz vas navijače, snaga našeg kluba. Ostavili su svoje srce na terenu. Nije bilo lako doneti trofej ovde iz onog grotla navijača Partizana, ali smo im pokazali da ih se ne bojimo, da smo jači i bolji od njih i zato je ovaj trofej došao ovde u Novi Sad – istakao je Lalatović.

Šef stručnog štaba „stare dame“ se posebno zahvalio navijačima na tome što su uvek bili i ostali uz njega.

– U svoje lično ime, želim da vam se zahvalim na svemu. Od prvog dana kada sam došao, prihvatili ste me kao da sam ovde rođen i odrastao, a ja se i osećam kao da sam ovde rođen, odnosno kao da sam odrastao u FK Vojvodina. Kada sam došao ovde, rekao sam da ću davati 200 posto sebe za Vojvodinu. To sam radio i ja, i moji igrači, i uprava kluba, i navijači. Obećali smo vam trofej i doneli smo vam trofej, jer on pripada gradu Novom Sadu – poručio je Lalatović.

Nakon njegovog obraćanja, usledilo je i zajedničko fotografisanje igrača ispred tribine sa navijačima, a posle toga su mnogi simpatizeri „stare dame“ ušli na atletsku stazu kako bi se slikali sa igračima i trenerom Lalatovićem. Nakon što je oficijelni deo događaja bio završen, Nenad Lalatović, Emil Rockov, Nikola Drinčić, Miljan Vukadinović i ostali su još dugo ostali na terenu stadiona „Karađorđe“ i strpljivo izlazili u susret svakom navijaču koji je želeo da se slika sa njima i osvojenim peharom.

Dan za istoriju i nezaborav.