FK_VOJVODINA_GRB

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije danas je ukinula zabranu registrovanja novih igrača za FK Vojvodina, nakon što je naš klub isplatio potraživanja prema menadžerskoj agenciji „Yero sport“, koja je polagala pravo na 50% prihoda od transfera Abubakara Oumarua u Beveren 2013. godine.

Spor između menadžerske agencije „Yero sport“ i fudbalskog kluba Vojvodina, nastao nakon transfera fudbalera Abubakara Oumarua u Beveren 2013. godine, konačno je završen.

Abubakar Oumaru prešao je iz Vojvodine u Beveren u avgustu 2013. godine za sumu od 100.000 evra, pri čemu je pravo na 50% prihoda od transfera imala menadžerska agencija koja ga je zastupala. Ipak, vođeni svojom računicom, predstavnici „Yero sport“-a zahtevali su da im se za ovaj transfer isplati 350.000 evra, zbog čega je spor morao biti rešen pred sudskim i fudbalskim organima, koji su utvrdili da pomenutoj agenciji za ovaj transfer pripada 50.000 evra.

Uzimajući u obzir kamatu od dana donošenja konačne presude, ukupan dug FK Vojvodina prema ovoj agenciji iznosio je 60.000 evra i on je u potpunosti izmiren danas.

Samim tim, Disciplinska komisija FSS ukinula je zabranu registrovanja novih igrača fudbalskom klubu Vojvodina.

Ove zime, naš tim su za sada pojačali povratnici iz inostranstva Milan Stepanov i Dejan Meleg, kao i doskorašnji igrač Jagodine Milan Milinković.

Takođe, pored izmirenog duga prema „Yero sport“-u, danas su isplaćene i plate za novembar svim igračima iz prvog tima Vojvodine.