Фудбалери Војводине данас ће одиграти нову пријатељску утакмицу на припремама у Словенији. Од 17 часова, на стадиону „Матија Губец“ у Кршком, ривал ће им бити истоимени клуб из овог града, који је прошлу сезону завршио на последњем месту у Првој лиги Словеније, тако да ће надолазеће сезоне учествовати у другом рангу такмичења ове земље.

Реч је о клубу који је основан 1922. године, а у досадашњој историји још увек није успео да освоји ниједан трофеј. Тренер екипе је Хрват Андреј Панадић, који у свом саставу има претежно Словенце, уз петорицу Хрвата, једног Јужнокорејанца и двојицу Срба: Милана Илића и Ивана Петровића, некадашњег фудбалера Партизана из Београда.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић најавио је да ће на овом мечу пружити прилику једној постави да одигра свих 90 минута, с обзиром на то да полако почиње да тражи тим за стартну поставу за премијерни меч нове сезоне против Мачве, који је заказан за 19. јул на „Карађорђу“.

Такође, треба нагласити и то да ће подршку фудбалерима Војводине на данашњем мечу пружити председник клуба Војислав Гајић и секретар Управног одбора Божидар Бероња, који су синоћ допутовали у хотел „Терме“ у Словенији, те ће уживо посматрати данашњу утакмицу.