Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati novu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji. Od 17 časova, na stadionu „Matija Gubec“ u Krškom, rival će im biti istoimeni klub iz ovog grada, koji je prošlu sezonu završio na poslednjem mestu u Prvoj ligi Slovenije, tako da će nadolazeće sezone učestvovati u drugom rangu takmičenja ove zemlje.

Reč je o klubu koji je osnovan 1922. godine, a u dosadašnjoj istoriji još uvek nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Trener ekipe je Hrvat Andrej Panadić, koji u svom sastavu ima pretežno Slovence, uz petoricu Hrvata, jednog Južnokorejanca i dvojicu Srba: Milana Ilića i Ivana Petrovića, nekadašnjeg fudbalera Partizana iz Beograda.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović najavio je da će na ovom meču pružiti priliku jednoj postavi da odigra svih 90 minuta, s obzirom na to da polako počinje da traži tim za startnu postavu za premijerni meč nove sezone protiv Mačve, koji je zakazan za 19. jul na „Karađorđu“.

Takođe, treba naglasiti i to da će podršku fudbalerima Vojvodine na današnjem meču pružiti predsednik kluba Vojislav Gajić i sekretar Upravnog odbora Božidar Beronja, koji su sinoć doputovali u hotel „Terme“ u Sloveniji, te će uživo posmatrati današnju utakmicu.