Grbovi FK Vojvodina i FK Mladost

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati poslednji prijateljski meč na pripremama na Zlatiboru, a rival će im biti ekipa Mladosti iz Podgorice.

Poslednjeg dana priprema na Zlatiboru, fudbaleri Vojvodine odigraće svoj četvrti prijateljski meč. Rival crveno-belima od 18 časova na terenu „Triangl“ biće ekipa Mladosti iz Podgorice, drugoplasirani tim crnogorskog prvenstva iz prošle sezone.

Fudbalski klub Mladost osnovan je 1950. godine pod imenom OFK Titograd, a svoj sadašnji naziv dobio je 1992. godine. U vreme SFRJ, najveći uspeh ostvario je učešćem u Drugoj saveznoj ligi, dok je po osamostaljenju Crne Gore uspeo da osvoji dva trofeja: nacionalni Kup 2015. i šampionsku titulu 2016. godine. U sezoni 2013/14, Mladost je imala zapažen uspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, s obzirom na to da je u prva dva kola eliminisala mađarski Videoton i slovačku Senicu, da bi u trećem kolu bila eliminisana od španske Sevilje.

Svoje utakmice kao domaćin, Mladost igra na stadionu „Cvijetin brijeg“ kapaciteta 1.500 mesta i kod kuće nastupa u kompletno crvenoj, a u gostima u kompletno beloj opremi. Inače, šef stručnog štaba ove ekipe je nekadašnji trener Vojvodine Dejan Vukićević, koji je na klupi „stare dame“ sedeo u sezoni 2011/12.

Ovo će biti prvi istorijski meč između Vojvodine i podgoričke Mladosti, a očekuje se da će šef stručnog štaba crveno-belih Radoslav Batak šansu ukazati uglavnom igračima koji nisu igrali na prethodnoj utakmici protiv Zete.