Lazar Zličić

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Dinama iz Pančeva rezultatom 1:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelac jedinog gola na utakmici bio je Gajić u 90. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Perić (od 46. Ilić) – Lazarević (od 46. Knežević), Saničanin, Alveš (od 46. Devetak), Bureković – Bempah (od 46. Vukasović), Zličić (od 46. Vujanović) – Cebara, Kalezić (od 46. Krstevski), Park (od 46. Miletić) – Jovanović (od 46. Gajić).

Dinamo: Tomić (od 46. Mugoša) – Nedučić (od 46. Vojnović), Veličković (od 46. Advigov), Mirković (od 46. Stanimirović), Dašić (od 46. Petrović) – Janković (od 46. Gligorijević), Rašić (od 46. Lazinica), Đokić (od 46. Terzić), Kukolj (od 46. Marković)– Stojanovski (od 46. Vuković), Jovanić (od 46. Arbutina).

Prva prilika na utakmici viđena je već u prvom minutu, kada je Kalezić ušao u šesnaesterac sa leve strane i šutirao sa sedam-osam metara iskosa, ali je golman Tomić zaustavio njegov udarac, da bi samo dva minuta kasnije, nakon duplog pasa sa Jovanovićem, Bempah šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Iako početak utakmice to nije nagoveštavao, praktično čitavo prvo poluvreme proteklo je u igri uglavnom na sredini terena, bez obzira na to što su oba tima pokazivala želju da zatresu mrežu rivala.

U sličnom ritmu nastavilo se i u drugom delu meča, a Vojvodina je, posle oduzete lopte i udarca Vujanovića, u 70. minutu imala novu šansu da povede. Ipak, lopta je otišla pored stative gola gostiju.

Do kraja meča, timovi su se smenjivali u napadima, da bi crveno-beli u poslednjem minutu utakmice ipak uspeli da dođu do pobedonosnog pogotka. Posle odličnog prodora Cebare po desnoj strani i odigranog povratnog pasa pred peterac, Gajić je šutirao iz prve i pogodio mrežu Dinama, te time ujedno postavio konačan rezultat ovog meča.