30.1.-1

 

 

Za razliku od jučerašnjeg dana, koji su fudbaleri Vojvodine, proveli u laganom treningu oporavka i relaksaciji, jutros su prvotimci novosadskog superligaša, ponovo dodali „gas“. Radilo se u dve faze, kodicija, pa potom, lopta.

Glavnu reč u prvom delu, vodili kondicioni treneri Aleksandar Janković i Goran Bašić, dok su posle toga na scenu stupili, Zoran Marić, odnosno njegovi asistenti,  Goran Šaula i Milan Kosanović.

– Radimo na daljem podizanju aerobnih kapaciteta igrača, ali i na razvijanju njihove ukupne snage i izdržljivosti – istakao je Janković. – Koristimo zaista odlične vremenske i sve ostale uslove i imamo razloga da budemo i te kako zadovoljni do sada urađenim. Naravno, postoji razlika između igrača koji su već duže vreme u klubu i novih momaka koji su došli ili su priključeni iz naše omladinske škole, pa svakom od njih prilagođavamo vežbe. Ponašanje fudbalera i način na koji treniraju na visokom su nivou i imamo realnog osnova da očekujemo da će start prvenstva dočekati odlično pripremljeni.

Drugi deo treninga, za igrače svakako mnogo zanimljiviji, sastojao se od različitih segmenata, pre svega na držanju poseda lopte, odnosno na pasu i završnici.

Štoper „crveno-belih“, Nino Pekarić, kaže:

– Trening je veoma zahtevan, baš kao i svaki do sada. To je neophodno i normalno u ovoj fazi priprema. Radimo veoma dobro, nema nikakvog zabušavanja i atmosfera je na visokom nivou. Momci su sjajni i pravo je zadovoljstvo biti deo ove ekipe. Ako nastavimo ovako, siguran sam, da ćemo maksimalno pripremaljeni dočekati nastavak prvenstva.

U utakmici s Pogonom nosili ste kapitensku traku?

– Prijala mi je ta dužnost, jer nije teško biti predvodnik ove ekipe u kojoj su pošteni i vredni momci – dodao je Pekarić.
– Ne opterećujem se pitanjem, da li ću biti kapiten u nastavku prvenstva. Odluka o tome je na stručnom štabu. Nemam dilemu da će naši treneri doneti pravu odluku. Moje je da igram i da, kao jedan od najiskusnijih, u svakom momentu pomognem mlađima, kako na terenu, tako i van njega.

 

RADOVIĆ KONAČNO U STROJU

Nakon prinudne desetodnevne pauze, jutros se, prvi put, od dolaska u Tursku, na terenu pojavio i levi bek Slaviša Radović. Marko Kordić se oporavio od bolesti, a Nenad Kočović, od lakše povrede zarađene u susretu sa Pogonom, pa su i njih dvojica krenuli sa radom.Jedino je i dalje van stroja Slobodan Novaković, kojeg muči mišić lista desne noge.

– Još uvek osećam bolove koji me sprečavaju da treniram, ali, kako vreme prolazi, osećam da stvari idu nabolje i očekujem da ću u najskorije vreme početi da radim. – kratko je rekao Novaković.

 

POJAČANJA JOŠ U MAGLI

Dok ekipa „crveno-belih“, svakodnevno lije litre znoja na terenima fudbalskog kompleksa „IC Santai“, trener Zoran Marić pomno osluškuje vesti o tome da li će Vojvodina u prelaznom roku angažovati još neko pojačanje. Konkretnih naznaka, još uvek, nema, ali se u kuloarima hotela „IC Santai“, mogu čuti priče o tome da je vezista Donjeg Srema Rade Krunić, na korak od crveno-belog dresa. Vojvodina bi, sa svoje strane, u svojim redovima, rado videla još nekolicinu igrača koje je stručni štab apostrofirao kao svoje želje. Radi se, naime, o desnokrilnom  fudbaleru Donjeg Srema, Stanisavljeviću, ofanzivnom vezisti Crvene zvezde,  Savićeviću, crnogorskom  napadaču Orlandiću (Zeta) kao i vezisti Gnjatiću iz beogradskog Rada.

 

ALIVODIĆ JOŠ VAGA

Iako vredno i predano ( baš onako kako on samo i zna) trenira s igračima Vojvodine, iskusni Enver Alivodić još uvek nije potpisao novi ugovor s Novosađanima. Očekuje se da će, ljubimac novosadskih navijača, odluku o tome da li ostaje ili odlazi, doneti u toku narednih dan, dva.