Igor Mirović, Dragoslav Stepanović i Dušan Mijić

 

Delegacija FK Vojvodina prisustvovala je današnjem sastanku između delegacija AP Vojvodina i nemačke pokrajine Hesen u zgradi Vlade Vojvodine i tom prilikom dogovorila gostovanje svoje U-15 selekcije u nemačkom gradu Frankfurtu.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović primio je danas višečlanu delegaciju savezne nemačke pokrajine Hesen, koju su predvodili premijer Hesena Folker Bufije i predsednik Parlamenta ove pokrajine Norbert Kartman.

Pored razgovora o ekonomiji, sagovornici su se složili da i u oblastima kulture i sporta ima mesta za saradnju. U tom smislu, predstavnici savezne pokrajine Hesen rekli su da su veoma zainteresovani da podrže i učestvuju u projektima „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“ i „Omladinska prestonica 2019. godine“.

Takođe, današnjem sastanku, kao član delegacije Hesena, prisustvovao je i bivši trener Vojvodine i Ajntrahta Dragoslav Stepanović. On je Dušanu Mijiću i Dragoslavu Vukoviću iz rukovodstva fudbalskog kluba Vojvodina uručio pozivnicu da U-15 selekcija crveno-belih bude gost nemačkog kluba iz ove regije, što je, prema rečima predsednika FK Vojvodina Dušana Mijića, sa zadovoljstvom i prihvaćeno.

– Delegaciji pokrajine Hesen je priređena srdačna dobrodošlica, u čemu smo učestvovali i mi iz FK Vojvodina, a upravo njihova želja je bila da i mi prisustvujemo današnjem sastanku. Naša U-15 selekcija je pozvana da bude gost u Frankfurtu i odigra prijateljski meč protiv svojih vršnjaka iz Ajntrahta, što smo prihvatili i sada samo treba da zakažemo tačan termin ovog gostovanja, čime ćemo još više unaprediti saradnju između dve pokrajine – izjavio je Mijić.

Predstavnicima nemačke delegacije, predsedniku Vlade Vojvodine Igoru Miroviću i našem proslavljenom treneru Dragoslavu Stepanoviću, delegacija FK Vojvodina na poklon je uručila dresove kluba i monografije „Prvih sto“.