Marko Vukasović

 

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 1:1 (0:0) sa ekipom Krupe, u prijateljskom meču odigranom na „Karađorđu“.

Pred oko 200 gledalaca, gol za goste postigao je Maksimović u 57, dok je strelac za Vošu bio Mićin u 88. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: N. Perić (od 46. Kordić) – Lakićević (od 70. Đ. Knežević), Planić (od 67. Maslać), F. Babić, Devetak (od 70. Jović) – Kovačević (od 65. Mesarović), Vukasović (od 57. Lambert) – Spremo (od 46. Đorđević), Paločević (od 46. Lotinac), F. Knežević (od 70. Bačanin) – Stamenić (od 57. Mićin).

Krupa: Ilić (od 46. Kutić) – Halilović (od 46. Vuković), Jašarević (od 46. Maksimović), Vukotić (od 46. Kartal), Aleksić (od 46. Guskić, od 81. N. Babić) – Milutinović (od 46. Kulenović), Čomor (od 46. Savić), Ljubenović (od 46. Šamara), Barić (od 46. Mirković) – Milanović (od 46. Vidović, od 81. Tatić), Koljić (od 46. O. Perić).

Prvo poluvreme proteklo je bez izrazitih šansi za pogodak. Vojvodina je imala veći posed lopte i češće pokušavala da ugrozi gol rivala, ali je i Krupa u nekoliko navrata pokazala da nije bez napadačkih ambicija. Ipak, nijedan od timova nije uspeo da zatrese protivničku mrežu.

U sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvreme, ali je to prekinuto u 57. minutu posle sjajnog gola Maksimovića. Dosuđen je slobodan udarac za goste na oko 23-24 metra od gola Vojvodine iskosa sa desne strane, a fudbaler Krupe je sjajno šutirao i poslao loptu i bliži donji ugao Marka Kordića.

Crveno-beli su pokušavali da izjednače rezultat , ali su teško dolazili do šanse. U 77. minutu, sa oko 22 metra udaljenosti šutirao je Marko Bačanin, ali je lopta otišla pored rašlji gola gostiju. Dobru priliku za pogodak, Voša je imala i 10 minuta kasnije, kada je, posle kornera sa desne strane, Lamber zahvatio loptu u šesnaestercu gostiju, a Đorđević glavom zakačio loptu, koja je otišla nekoliko centimetara pored stative.

Ipak, već u sledećem napadu, Voša je došla do izjednačenja. Brz napad crveno-belih završio se proigravanjem Đorđevića za Mićina, koji je izašao sam ispred Kutića  i preciznim udarcem da desetak metara iskosa uspeo da poravna rezultat. To je ujedno bilo poslednja šansa na meču, pa je ovaj prijateljski susret završen nerešenim remijem.