nesticki

Pioniri Vojvodine i češkog tima Slovačko igraće u nedelju, u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku (od 9.40 časova), za pobednički trofej na 36. „Memorijalu Stevana Neštickog“. Mali Novosađani za to su se izborili već posle dve pobede u grupi A prvog dana takmičenja, a u subotu su to i potvrdili trijumfom u polufinalu nad rumunskom ekipom Politehnika iz Temišvara od 4:1 (2:1). S druge strane, u neizvesnom  duelu između Rijeke i ekipe Slovačko, pobeda je, posle boljeg izvođenja penala (4:3), pripala timu iz Češke, nakon što je posle 60 minuta igre rezultat bio 0:0.

U prepodnevnim utakmicama drugog dana odigrana su dva susreta, koji su odlučivali o konačnom plasmanu po grupama. U prvoj utakmici, kojoj je predhodio odlazak učesnika Memorijala na grobove Stevana Neštickog i Ilije Pantelića na koje su položili cveće, Rijeka je, pobedom nad Politehnikom (2:0), obezbedila prvo mesto u grupi B. U drugom duelu, ekipa Slovačko bila je ubedljiva protiv Mačide iz Japana, slavivši sa 3:0 (3:0).

Popodne je odigran najpre susret za 5. mesto, u kojem su se sastale trećeplasirane ekipe u grupama – Dinamo iz Moskve i japanska Mačida. Slavili su, posle boljeg izvođenja penala, gosti iz „zemlje izlazećeg sunca“ sa 4:3, nakon što je u regularnom toku susret završen rezultatom 1:1.

U prvom polufinalu između Vojvodine i Politehnike bolji su bili mali Novosađani, koji su ubedljivo slavili sa 4:1 (2:1) i plasirali se u finale. Strelci za crveno-bele bili su Ivanović u 9. i 60, odnosno Abadžija u 23. i 40. minutu, dok je jedini gol za goste iz Rumunije bio delo Purece, u 8. minutu.

Utakmica koja je odlučivala o drugom finalisti, bila je ona između Rijeke i češkog tima Slovačko. Pobedom od 4:3 posle boljeg izvođenja udaraca s 11 metara, ekipa Slovačko plasirala se u finale. Treba napomenuti da je Vojvodina u prvom susretu na turniru već savladala Čehe u okviru A grupe rezultatom 3:1.

PROGRAM ZA NEDELJU

8.30 časova: Utakmica za treće mesto Politehnika – Rijeka.

9.40 časova – FINALE: Vojvodina –  Slovačko.

11 časova: Dodela priznanja najboljim ekipama i pojedincima i svečano zatvaranje turnira.