obrazac-za-slike---vesti

 

 

Puna dva dana fudbaleri Vojvodine nisu trenirali zbog organizacije putovanja, a onda i samog, celodnevnog puta do turskog Beleka. Danas su, napokon, izašli na sjajno pripremljene terene hotela „IC Santai Resort“, pa su, predvođeni Šefom struke, Zoranom Marićem i njegovim saradnicima, prionuli na posao. Vreme je bilo izuzetno lepo, temperatura prava prolećna i 60 minuta prepodnevnog termina proleteli su veoma brzo.

Nažalost, već prilikom zagrevanja povredio se Slobodan Novaković, koji je osetio oštar bol u listu desne noge. On je nije mogao da radi sa saigračima i tek pregled dr Borka Vukosava daće odgovor na pitanje o kakvoj je povredi reč.

– Još u petak na treningu osetio sam bol u listu, ali je, posle snimanja, ustanovljeno da sam istegao pripoje i da nije reč o ozbiljnijoj ozledi – rekao je tokom treninga Novaković.

– Međutim, čim sam danas počeo da trčim, bol se ponovio i nismo želeli ništa da rizikujemo.  Videćemo o čemu je reč i u skladu s tim šta mi valja činiti dalje.

Ostali igrači, u odličnom raspoloženju, bez problema su odradili sve zahteve koje je pred njih postavljao stručni štab. Radilo se na sticanju kondicije, ali i s loptom, a trener Marić je, upitan šta očekuje od rada u Beleku, objasnio:

– Posle pauze u radu od dva dana, evo, odradili smo uvodni trening i mogu njime da budem potpuno zadovoljan. Uslovi za rad i smeštaj u Turskoj su odlični i na nama je da tokom naredne dve nedelje dostignemo određeni nivo forme, neophodan za prolećni deo prvenstva.

Iako je spomnjan kao pojačanje, Rade Krunić nije doputovao s ekipom?

– Ovi igrači koje vidite na terenu su ono čime trenutno raspolažemo – dodao je popularni Džimi. – Prelazni rok je u toku i traje do 13. februara, pa se nadam da će ljudi iz kluba imati razumevanja za našu potrebu da se pojačamo.

Upitali smo i Miću Vranješa, šefa novosadske ekspedicije, da li on eventualno ima nekih novih saznanja o situaciji s Krunićem i nekim novim pojačanjima?

– Prelazni rok traje i imamo dovoljno vremena da reagujemo – odgovorio je Vranješ.

– Dolazak Krunića je definitivno otpao i nastavljamo da tražimo potrebne igrače. Još uvek su aktuelna imena fudbalera o kojima je pisano u medijima i očekujemo da će nam se neko od njih pridružiti u Turskoj.

Povratkom Envera Alivodića i potpisivanjem ugovora s Jovicom Vasilićem, desna strana je obezbeđena, pa su prioriteti angažman plejmejkera, ali i jednog špica. Puno je ideja o tome ko bi mogao da na proleće obuče dres novosadskog superligaša, ali konkretnih rešenja još uvek nema. To, naravno, ne znači da ih neće ni biti u narednim danima, a Zoran Marić je istakao:

– U sredu nas čeka prva trening utakmica s ekipom poljskog Pogona iz Šćećina i tu ćemo nastojati da rasporedimo teret obaveza na sve igrače. Rezultat nam neće biti u prvom planu, već nam je prioritet da vidimo šta i koliko mogu mlađe snage. Tek od duela sa korejskim  Pohangom, koji je na programu 2. februara, počećemo da radimo na definisanju igre i sastavu ekipe, ali ćemo sve vreme pratiti i zbivanja u prelaznom roku, odnosno to da li će nas neko pojačati.

Fudbaleri Vojvodine odradiće danas još jedan trening u popodnevnim časovima. Predviđeno je da jedna grupa igrača radi na terenu, dok će druga koristiti teretanu hotela „IC Santai“.                                                            

 

REGION PUN SRPSKIH TIMOVA

Nekoliko dana pre Vojvodine, u Belek je na pripreme došla ekipa Partizana, a večeras se  očekuje dolazak beogradskog Rada. Nisu to, međutim, jedini naši timovi koji će deo zimskih priprema odraditi u antalijskoj regiji, jer za koji dan stižu i ekipe Jagodine, odnosno Crvene zvezde.

 

DR VUKOSAV – NA POŠTEDI

Prvi trening fudbalera Vojvodine propustio je vođa medicinskog tima Novosađana dr Borko Vukosav. On se juče probudio s povišenom temperaturom, pa je ostao da se odmara u hotelu. Umesto popularnog doktora Borka, zaduženi za brigu o zdravlju igrača, bili su fizioterpeuti Goran Marijan i Nemanja Mijić.

 

POZNATA KOMPLETNA SATNICA

Vojvodina će tokom ovih priprema odigrati šest test utakmica. O rivalima smo već više puta pisali, a sada se, konačn, oznaju i satnice svih duela.

U sredu je na programu duel s Pogonom iz Šćećina (Poljska) i utakmica se igra u 14.30 časova po srpskom vremenu. Duel s južnokorejskim Pohangom 2. februara počeće u 14 časova, baš kao i susret sa slovačkim timom Senice, koji je na programu 5. februara. Istog dana pred Marićevim timom je i duel sa Zlatnim Moravicama, a on će početi u 17.30 časova. Konačno, 8. februara Novosađani će odigrati takođe dve utakmice – s mađarskim Đerom od 14 časova i s danskim Odenzeom od 17.30.

 

Aleksandar Predojević, „Dnevnik“, Novi Sad