Fudbaleri Vojvodine

 

Ove sezone, fudbaleri Vojvodine ostvarili su najbolji start u 102 godine dugoj istoriji kluba!

Kada istorija jednog kluba traje 102 godine, u njoj sigurno ima mnogo toga lepog i zanimljivog. Pogotovo kada je reč o klubu kao što je Vojvodina, bivšem šampionu države i osvajaču nacionalnog Kupa, nekadašnjem četvrtfinalisti Kupa evropskih šampiona. Ipak, današnja generacija crveno-belih uspela je da ostvari rezultat koji će, bez obzira na ishod sezone, učiniti da i njihova imena ostanu zabeležena i zapamćena.

Naime, sa učinkom od osam pobeda, dva remija i samo jednog poraza u prvih 11 kola, ekipa Nenada Lalatovića ostvarila je najbolji start u čitavoj klupskoj istoriji! Interesantno, ova generacija je na taj način nadmašila učinak tima od pre dve sezone, koga je predvodio trener Zoran Marić i koji je posle 11 kola imao takođe osam pobeda, ali i jedan remi i dva poraza.

Ako se u obzir uzme i to da je Voša ove sezone došla do plej ofa za Ligu Evrope (takođe izjednačen najviši domet u kvalifikacijama za ovo takmičenje) i da su crveno-beli na ubedljiv način prebrodili meč u 1/16 finala Kupa Srbije, jasno je da su navijači „stare dame“ do sada mogli da uživaju u igrama svog tima na „Karađorđu“, te se svakako s pravom nadaju da će Vošu u sličnom izdanju gledati i u nastavku sezone.