Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas su odradili prvi trening u turskom Beleku.

Nakon što su se kasno sinoć smestili u luksuzni hotel „Su Sesi“ u Beleku, fudbaleri Vojvodine već danas pre podne odradili su prvi trening u ovom turskom letovalištu, gde vlada sunčano vreme i temperatura od desetak stepeni, što upotpunjuje zaista idealne uslove za trening i rad crveno-belih.

Posle laganog doručka u osam ujutru, već u 9:30 svi igrači su bili na terenu koji je samo jedan od mnogobrojnih iz sportskog centra „Su Sesi“, sastavnog dela istoimenog hotela. Trening je trajao do 11 časova, a nakon standardnog zagrevanja i trčanja, kao i popularne „ševe“, usledio je i onaj najzanimljiviji deo.

Bekovi i krilni igrači su uvežbavali centaršuteve, dok su svi ostali fudbaleri imali zadatak da najpre upute udarac sa ivice kaznenog prostora, a potom i da glavom pokušaju da savladaju golmane nakon centaršuta koji su im upućivali saigrači. Perić, Žakula i Kordić istakli su se sa nekoliko bravuroznih odbrana, mada treba naglasiti da je viđeno dosta lepih golova i ono što je takođe vrlo bitno – mnogo upotrebljivih centaršuteva sa obe strane.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji je zajedno sa igračima prošao gotovo kompletno zagrevanje i pokazao da se i dalje nalazi u izvanrednoj fizičkoj kondiciji, posle treninga je razgovarao sa novinarima i istakao da definitivno ima razloga za zadovoljstvo.

– Krasi nas odlična atmosfera, koju koristimo da dobro i kvalitetno radimo, onako kako to moraju da čine fudbaleri Vojvodine. Uslovi za trening su zaista fantastični i to ćemo maksimalno da iskoristimo. Imali smo kvalitetan sastav i u prvom delu sezone, a sada smo još više pojačali konkurenciju i raduje me to što za svako mesto u timu imamo bar po dva dobra rešenja, jer nijedan igrač ne sme da pomisli da ima sigurno mesto u startnoj postavi – kazao je Lalatović.

Sutra od 15 časova po srpskom vremenu, u obližnjem mestu Side, Vojvodina će odigrati prvi prijateljski meč protiv ukrajinske Oleksandrije, a trener crveno-belih najavio je da će na ovoj utakmici nastupiti dve postave po 45 minuta. Navijači Vojvodine imaće priliku uživo da posmatraju ovaj susret preko „live stream“-a, a link za praćenje meča biće objavljen na našem sajtu u toku sutrašnjeg dana.

Što se današnjeg dana tiče, crveno-beli u 12:45 imaju zakazan ručak, od 13:30 do 16 je obavezan odmor, dok će popodnevni trening početi u 17:40 po lokalnom, odnosno u 16:40 po srpskom vremenu.