Након што су се синоћ сместили у хотел „Susesi Luxury Resort“, фудбалери Војводине данас пре подне одрадили су први тренинг у Белеку. На одлично припремљеном терену, по пријатном времену и температури од око 13 степени, црвено-бели су на терен изашли у 9:30 часова по локалном времену. С обзиром на то да су практично читав јучерашњи дан провели у путу, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић се потрудио да им први тренинг на припремама не буде превише напоран, али су играчи ипак морали добро да се озноје како би испунили све његове захтеве.

Пред почетак тренинга, тренер „старе даме“ је окупио фудбалере и предочио им да од клуба какав је Војводина се очекује да и на пролеће буде на барем истом нивоу као јесенас, а предочио им је и да лично машта и сања о томе како са Вошом осваја трофеј и улази у групну фазу Лиге Европе, те да и они морају да верују и сањају тако нешто, јер само у том случају ти циљеви могу и да се остваре.

Играче је потом преузео кондициони тренер Саша Семереди, под чијим надзором су урађене вежбе загревања, да би након тога црвено-бели радили вежбе које им је показивао помоћни тренер Драган Шарац, а чији је циљ био усавршавање прецизности паса и додавања. После тога, подељени у неколико група, фудбалери су играли популарну „шеву“, а затим и истрчали неколико кругова око терена, комбинујући притом јак и лаганији темпо.

Одвојено од осталих саиграча тренирао је Ранко Веселиновић, који је се опоравља од повреде пете метатарзалне кости, као и Никола Дринчић, Богдан Младеновић, Никола Андрић и Стефан Ђорђевић. Никола Дринчић има проблем са тетивом, док су се преостала тројица тек недавно прикључили тренинзима Војводине и стога раде по посебном режиму како би што пре достигли остале саиграче по питању физичке спреме.

Црвено-бели ће са тренинзима наставити данас поподне и сутра пре подне, док ће сутра у 15:30 часова по српском времену одиграти пријатељску утакмицу против Шахтјора.