Čuperak

 

Fudbalski klub Vojvodina i dečji vrtić „Čuperak“ iz Novog Sada danas su organizovali posetu dece iz ove predškolske ustanove stadionu „Karađorđe“, tokom koje su mališani imali priliku da se druže sa našim omladincima i usput su im podeljeni i prigodni pokloni.

U cilju popularizacije sporta i negovanja pravih sportskih i društvenih vrednosti, a u saradnji sa dečjim vrtićem „Čuperak“ iz Novog Sada, fudbalski klub Vojvodina danas je organizovao posetu dece iz ove predškolske ustanove stadionu „Karađorđe“.

Specijalan „Voša bus“, u kojem su bili i omladinci našeg kluba, došao je po mališane do vrtića i odvezao ih do stadiona „Karađorđe“, gde su deca najpre imala priliku da uđu u svlačionicu fudbalera Vojvodine, a potom i da istrče na teren našeg stadiona, što je svakako izazvalo i najveće oduševljenje među mališanima.

U jednočasovnom druženju sa našim omladincima, oni su zaigrali fudbal, šutirali penale, igrali se dodavanja, a nakon toga su im podeljene i čokoladice u specijalno dizajniranom Vošinom omotu.

Mališani su našem klubu poklonili veliki crtež koji su sami nacrtali, a na kojem se vide tribine, dva gola, teren i deca koja se igraju na njemu, i naravno grb FK Vojvodina.

Ovo je prva poseta jednog dečjeg vrtića stadionu „Karađorđe“, a uzimajući u obzir radost i sreću koja se videla kod dece tokom čitave posete, naš klub svakako planira da ovakve akcije u budućnosti organizuje i sa drugim predškolsko-obrazovnim ustanovama.