Omladinci Vojvodine

 

Omladinci Vojvodine osvojili su turnir „Brodarac 2016“, pošto su danas u finalu pobedili ekipu Voždovca rezultatom 1:0 (1:0).

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Devetak u 24. minutu.

U  borbenoj utakmici, pred 300 gledalaca, igrači Vojvodine su ponovili dobru igru iz polufinalnog meča i zasluženo slavili sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici pao je u 24. minutu. Posle kornera koji je izveo Dunđerski, Devetak je glavom sproveo loptu u mrežu sa ivice peterca. Do kraja poluvremena, izglednijih prilka nije bilo ni na jednoj strani. U drugom poluvremenu, Voždovac je krenuo agresivnije, pa je došao i do izgledne prilike, kada je dobar šut sa 20 metara Pilipović krajnjim naporom ukrotio. Najizgledniju šansu u drugom delu, Voša je imala preko Kovačevića, koji nije iskoristo grešku golmana Voždovca i sa 25 metara iskosa nije pogodio prazan gol.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je omladinac Vojvodine Kristijan Žiković, a za najboljeg golmana čuvar mreže „stare dame“ Vukašin Pilipović.

Na ovom turniru, za Vojvodinu sa nastupili: Pilipović, Kostić, Tadić, Kačavenda, Ivančević, Leđanac, Dunđerski, Drča, Maljković, Kovačević, Stojaković. Mitrović, Devetak, Toroman, Živković, Vasilije Nešković, Reljić, Vućić i Vojvodić.

Ekipu je sa klupe predvodio trener Zoran Šaraba, sa svojim pomoćnicima Bojanom Nezirijem i Boškom Kneževićem.

U borbi za treće mesto, Partizan je savladao Brodarac sa 2:1. Na ovom turniru učestvovalo je osam najboljih omladinskih ekipa u Srbiji.