Nikola Gajić

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Kazme iz Kuvajta rezultatom 2:0 (2:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelci za Vošu bili su Mesarović u 28. i Gajić u 32. minutu (p).

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Simić (od 75. Starič) – Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak – Huhumis – Gojkov (od 59. Savić), Milojević (od 59. Kurtiši), Mirkov (od 71. Milijašević), Mesarović (od 46. Zličić) – Gajić.

Kazma: Kankuni (od 46. Dosiri) – Al Azmi, Lima, Obesdan (od 75. Enezi), Luheb (od 71. Ikrala) – Farađi (od 75. Obajdan), Herbi (od 75. Ganem), Denis, Paulo (od 56. Al Badal)– Vardenle (od 70. Brusli), Zafiri (od 56. Al Kaldi).

Prvi dobar napad na utakmici viđen je u 21. minutu, kada je Gojkov dobro prošao po desnoj strani i uputio pas u peterac, gde je na loptu natrčao Mesarović i šutirao iz prve, ali je lopta otišla preko prečke gola Kazme. Ipak, samo sedam minuta kasnije, crveno-beli su došli u vođstvo.

Ponovo je Gojkov sa desne strane uputio pas na drugu stranu do Mesarovića, koji je prihvatio loptu na desetak metara od gola, driblingom se oslobodio svog čuvara i potom preciznim udarcem poslao loptu u dalji ugao golmana Kankunija.

Već u 32. minutu, zbog prekršaja Obesdana nad Mesarovićem, dosuđen je penal za Vojvodinu, koji je sigurno realizovao Gajić i tako povisio vođstvo svog tima na 2:0, a to je ujedno bila i poslednja prilika za pogodak u prvom poluvremenu.

U drugom delu meča, gosti su uspeli da uspostave ravnotežu u igri, pa se igralo uglavnom na sredini terena, ali bez šanse pred bilo čijim golom. U 77. minutu, sa oko 20 metara je dobro šutirao Lazarević, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke.

Vojvodina će naredni meč odigrati u subotu, kada će na „Karađorđu“, u okviru petog kola Super lige Srbije, dočekati ekipu OFK Bačke. Početak te utakmice zakazan je za 20 časova.