Фудбалери Војводине победили су екипу ОФК Бачке резултатом 1:0 (0:0), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

Пред око 50 гледалаца у ФЦ „Вујадин Бошков“, стрелац јединог гола на утакмици био је Гајић у 56. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Симић (од 46. Тороман) – Бјековић (од 46. Лазаревић), Веселиновић (од 46. Граовац), Митровић (од 46. Јеличић), Деветак (од 46. Јаковљевић) – Зломислић (од 46. Митошевић), Тегелтија (од 46. Топић) – Живковић (од 46. Пантелић), Месаровић (од 46. Зукић), Срећковић (од 46. Нешковић) – Зличић (од 46. Гајић).

ОФК Бачка: Зоговић (од 46. Милојевић) – Јовановић (од 12. Костић), Жарковић (од 46. Ђурић), Грабеж (од 46. Поповић), Пантић (од 46. Жакула) – Бјелош (од 46. Којић), Гаврић (од 46. Кувељић), Радиновић (од 46. Марковић), Чековић (од 46. Гордић) – Рајовић (од 46. Мићић), Макарић (од 46. Балабановић).

Од самог почетка утакмице, Војводина је имала већи посед лопте и пренела тежиште игре на половину ривала, али се ОФК Бачка успешно бранила и успевала да отклони сваку потенцијалну опасност пред својим голом.

Ипак, у 20. минуту, Зломислић је одузео лопту на средини терена, кренуо напред и потом добро проиграо Живковића, који је шутирао са петнаестак метара искоса, али је Зоговић одбранио. Само три минута касније, Срећковић је лоб пасом у шеснаестерцу лепо проиграо Зличића, који је такође шутирао са петнаестак метара искоса, али је лопта погодила спољни део мреже.

На нову прилику чекало се све до 53. минута, када је Зукић послао лопту у шеснаестерац ОФК Бачке, а тамо Граовац дошао до лопте и упутио ударац из окрета, али је лопта прошла поред стативе гола гостију. Ипак, у 56. минуту, Војводина је дошла до предности.

На око 18 метара од гола ОФК Бачке, лопту је прихватио Митошевић и упутио ударац, а она је, одбивши се од једног од одбрамбених играча гостујућег тима, дошла до Гајића, који ју је са седам-осам метара послао иза леђа голмана Милојевића.

У 63. минуту, добар ударац са око 18 метара упутио је Топић, али је Милојевић одличном одбраном избио лопту у корнер. Од тог тренутка, фудбалери ОФК Бачке су успели да се ослободе притиска и у неколико наврата су били у ситуацији да изједначе резултат, али им је недостајао бољи завршни ударац.

На другој страни, и Војводина је из контранапада могла да постигне још неки погодак и тако дође до убедљивије победе, али промене резултата није било, па је први меч црвено-белих у 2019. години завршен минималним тријумфом „старе даме“.