Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu OFK Bačke rezultatom 1:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelac jedinog gola na utakmici bio je Gajić u 56. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Simić (od 46. Toroman) – Bjeković (od 46. Lazarević), Veselinović (od 46. Graovac), Mitrović (od 46. Jeličić), Devetak (od 46. Jakovljević) – Zlomislić (od 46. Mitošević), Tegeltija (od 46. Topić) – Živković (od 46. Pantelić), Mesarović (od 46. Zukić), Srećković (od 46. Nešković) – Zličić (od 46. Gajić).

OFK Bačka: Zogović (od 46. Milojević) – Jovanović (od 12. Kostić), Žarković (od 46. Đurić), Grabež (od 46. Popović), Pantić (od 46. Žakula) – Bjeloš (od 46. Kojić), Gavrić (od 46. Kuveljić), Radinović (od 46. Marković), Čeković (od 46. Gordić) – Rajović (od 46. Mićić), Makarić (od 46. Balabanović).

Od samog početka utakmice, Vojvodina je imala veći posed lopte i prenela težište igre na polovinu rivala, ali se OFK Bačka uspešno branila i uspevala da otkloni svaku potencijalnu opasnost pred svojim golom.

Ipak, u 20. minutu, Zlomislić je oduzeo loptu na sredini terena, krenuo napred i potom dobro proigrao Živkovića, koji je šutirao sa petnaestak metara iskosa, ali je Zogović odbranio. Samo tri minuta kasnije, Srećković je lob pasom u šesnaestercu lepo proigrao Zličića, koji je takođe šutirao sa petnaestak metara iskosa, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Na novu priliku čekalo se sve do 53. minuta, kada je Zukić poslao loptu u šesnaesterac OFK Bačke, a tamo Graovac došao do lopte i uputio udarac iz okreta, ali je lopta prošla pored stative gola gostiju. Ipak, u 56. minutu, Vojvodina je došla do prednosti.

Na oko 18 metara od gola OFK Bačke, loptu je prihvatio Mitošević i uputio udarac, a ona je, odbivši se od jednog od odbrambenih igrača gostujućeg tima, došla do Gajića, koji ju je sa sedam-osam metara poslao iza leđa golmana Milojevića.

U 63. minutu, dobar udarac sa oko 18 metara uputio je Topić, ali je Milojević odličnom odbranom izbio loptu u korner. Od tog trenutka, fudbaleri OFK Bačke su uspeli da se oslobode pritiska i u nekoliko navrata su bili u situaciji da izjednače rezultat, ali im je nedostajao bolji završni udarac.

Na drugoj strani, i Vojvodina je iz kontranapada mogla da postigne još neki pogodak i tako dođe do ubedljivije pobede, ali promene rezultata nije bilo, pa je prvi meč crveno-belih u 2019. godini završen minimalnim trijumfom „stare dame“.