Nemanja Subotić

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Mladosti iz Podgorice rezultatom 1:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom na Zlatiboru.

Pred oko 50 gledalaca na terenu hotela „Palisad“, strelac jedinog gola na utakmici bio je Popin u 67. minutu (p).

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Kordić (od 46. Rockov, od 89. Kordić) – Lakićević, Planić (od 67. Babić), Alveš, Ćuković – Jovančić (od 46. Vujanović), Bempah – Mićin (od 55. Bubalo), Zličić, Subotić (od 70. Davinji) – Popin (od 76. Mirosavljev).

Mladost: Miljanović – Đurišić, Novović, Vlahović, Raičević – Vukčević, Bukorac, Ćetković, Burzanović – Krkotić, Knežević. U drugom poluvremenu, nastupili su još Stjepović, Kopitović, Petrović, Jovanović, Petričević, Roganović, Miličković i Kaluđerović.

Prva šansa na utakmici viđena je u petom minutu, kada je Subotić dobro šutirao, ali je Miljanović ostao nesavladan. Iako je sam početak nagoveštavao poluvreme sa mnogo šansi, do kraja prvog dela igre igralo se uglavnom na sredini terena, pri čemu je novu dobru šansu za gol imao jedino Mićin u 30. minutu, kada ga je sjajno proigrao Jovančić, ali je sa pet metara iskosa šutirao pravo u golmana.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Mladost u 52. minutu, kada je Kopitović izašao sam ispred Rockova, ali je čuvar mreže Vojvodine odličnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Voša je uzvratila posle slobodnog udarca u 63. minutu,  kada je sa dvadesetak metara dobro šutirao Zličić, ali je lopta otišla pored stative.

U 67. minutu, dosuđen je jedanaesterac za Vojvodinu. Fudbaleri Mladosti izgubili su loptu na sredini terena, Subotić je krenuo u kontru i proigrao Zličića u šesnaestercu, a na njega je startovao Roganović i skrivio najstrožu kaznu. Penal je izveo Popin i sigurnim udarcem doveo Vojvodinu u vođstvo.

Dobar napad Voše viđen je i u 72. minutu, a završio se tako što je Bempah šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta otišla preko gola. Mladost je uzvratila u 85. minutu, kada je sa samo pet metara šutirao Miličković, Rockov je zahvatio loptu nedovoljno da spreči njenu putanju ka golu, ali je na gol-liniji požrtvovano intervenisao Lakićević i izbio je u polje.

Samo dva minuta kasnije, i Petrović je imao odličnu šansu, na ivici šesnaesterca se driblingom već oslobodio Rockova, ali je neprecizno šutirao, pa je lopta otišla pored gola. Tom prilikom, Emil Rockov zadobio je udarac u glavu, pa je morao da napusti teren, te se u igru vratio Kordić.

Do kraja meča, nije bilo više nikakvih uzbuđenja, pa je utakmica završena minimalnom pobedom Vojvodine.