Sezona 2012/13 maltene još nije ni počela, a Vojvodina već bije jednu od najvažnijih utakmica. Stadion „Gerhard Hanapi“ biće u četvrtak uveče poprište borbe „crveno-belih“ iz Novog Sada i „zeleno-belih“ iz Beča. Pobednik dobija mnogo, plasman u plej of kvalifikacija za Ligu Evrope i šansu da još jednim eventualnim uspehom uđe u grupnu fazu takmičenja.
Svesni šta ih očekuje u Austiji, fudbaleri Vojvodine spremno očekuju duel sa Rapidom. Na konferenciji za medije u FC „Vujadin Boškov“ šef stručnog štaba Novosađana Zlatomir Zagorčić izložio je novinarima situaciju pred ovaj susret.
Svi igrači su zdravi i spremni pa će time posao struci biti olakšan. U ekipu se najverovatnije vraća štoper Branislav Trajković dok oko mesta levog beka postoje nedoumice. Sve će biti mnogo jasnije nakon današnjeg taktičkog treninga, kaže Zagorčić.

Strelac drugog gola za „crveno-bele“ na prvoj utakmici u Novom Sadu uveren je u plasman svog tima u narednu rundu takmičenja pod uslovom da on i njegovi klupski drugovi ponove igru iz drugog poluvremena. Bitno je ostati koncentrisan tokom svih 90 minuta i ne dozvoliti Austrijancima da nametnu svoj stil igre.

„Crveno-bela“ ekspedicija kreće put glavnog grada Austrije prepodnevnim letom sa aerodroma „Nikola Tesla“. Nakon smeštaja u hotel i odmora, puleni trenera Zagorčića treniraće na stadionu „Gerhard Hanapi“ od 19 časova.

PODRŠKA

Fudbaleri Vojvodine imaće u Beču veliku podršku svojih navijača. Iz Novog Sada u organizaciji navijačke grupe „FIRMA“ kreće oko 500 najvatrenijih „tifoza“. Pored toga, veliki broj poklonika Voše krenuće u Beč u sopstvenoj režiji pa je za očekivati da se na tribinama Rapidovog stadiona nađe preko 1000 navijača Vojvodine.

Kompletan snimak pres konferencije možete pogledati ovde :