Mihajlo Nešković

 

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Bečeja rezultatom 1:2 (1:1), u prijateljskom meču odigranom u FC „Vujadin Boškov“.

Pred oko 200 gledalaca, ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Pilipović (od 81. Starič) – Mandić (Bjeković), Graovac (od 77. Jakovljević), Saničanin (od 60. Jeličić), Devetak (od 77. Mitrović) – Mirkov – Pantelić, Nešković (od 57. Đurišić), Subotić (od 77. Tegeltija), M. Zličić – Gajić (od 60. Vladić).

Bečej: Živkov (od 46. Radović) – Radić (od 46. Ungar), Jelić (od 46. Tatić), Tomčić (od 46. Ćulum), Stanojev (od 46. Sekulić) – Dražić (od 46. Dabižljević), Rahić (od 46. Vasin), Kovačević (od 46. Dujić), Grujić (od 46. Karać) – Cvijić (od 46. B. Jelić), Vorgučin (od 46. Knežević).

Prva prilika na utakmici viđena je tek u 23. minutu, kada je Kovačević umakao odbrani Vojvodine i dobro prihvatio jedan dubinski pas u šesnestercu. Izašao je sam ispred golmana Pilipovića i šutirao, ali je Vošin čuvar mreže rukom zakačio loptu, dovoljno da uspori njenu putanju ka golu i omogući svom saigrači Devetku da je sustigne i izbije u polje.

U 34. minutu, Bečejci su ponovo pripretili preko Cvijića, koji je solidno šutirao sa oko 17-18 metara, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative, što nije bio slučaj u 42. minutu, kada je Nešković doveo Vojvodinu u vođstvo.

Mandić je prošao po desnoj strani i odigrao pas do Neškovića, koji se u prisustvu dvojice fudbalera Bečeja izborio za poziciju za udarac i precizno šutirao sa oko 18 metara iskosa, a lopta je od stative završila u mreži.

Međutim, samo tri minuta kasnije, gosti su došli do izjednačenja. Cvijić je prošao između nekoliko fudbalera Vojvodine i idealno proigrao Kovačevića, koji je ponovo ostao sam ispred Pilipovića, ali je ovoga puta bio precizniji i pogodio dalji donji ugao Vošinog gola.

U drugom poluvremenu, Vojvodina je češće napadala, ali je i Bečej iz kontri pokušavao da dođe do drugog gola. Međutim, na dobru priliku čekalo se sve do 75. minuta, kada je Miloš Zličić iskoristio centaršut sa leve strane da uputi snažan volej udarac, ali je lopta otišla preko prečke.

Voša je novu šansu propustila u 89. minutu, kada je Mirkov izdržao duele sa dvojicom protivničkih igrača i sa polovine poslao dobar pas u šesnaesterac za Vladića, koji se izborio za poziciju za šut i uspeo da uputi udarac, ali je golman Radović uspeo da odbrani.

Odmah na drugoj strani, u kontranapadu, jedan fudbaler Bečeja je uspeo da pobegne odbrani Vojvodine i izbije sam ispred Stariča, potom je i šutirao, ali je golman Vojvodine odličnom reakcijom spasao siguran pogodak.

Ipak, već u narednom minutu, posle nabačene lopte sa leve strane, jedan od fudbalera Bečeja se najbolje snašao u gužvi igrača i sa dva metra uspeo da prosledi loptu u mrežu, čime je ujedno postavljen i konačan rezultat utakmice.