Danilo Sekulić

 

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe OFK Beograda rezultatom 0:1 (0:1), u prijateljskom meču odigranom u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Pred oko 100 gledalaca, strelac jedinog gola na utakmici bio je Subašić u 10. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Perić (od 46. Kordić) – Vasilić (od 46. Lakićević), Pankov, Rosić (od 46. Puškarić), Antić (od 46. Radović) – Maksimović (od 68. Novaković), Sekulić, Kovačević (od 46. Zoćević) – Stanisavljević (od 46. Babić), Vukčević (od 58. Meri), Mrdaković (od 46. Pavkov).

OFK Beograd: Čančarević – Knežević, Planić, Radovanović, Ignjatijević – Rajevac (od 62. Belaković), Subašić (od 68. Dimitrov), Andrić (od 72. Gojkov), Pejović – Simić (od 87. Kovačević), Batinica.

OFK Beograd je poveo iz prve ozbiljne prilike na meču. Subašić se izborio za jednu loptu u šesnaestercu Vojvodine i snažno šutirao pod prečku sa oko 12-13 metara, a golman Perić bio je nemoćan da zaustavi taj udarac.

Iako početak meča to nije nagoveštavao, to je zapravo bila i jedina dobra šansa u prvom poluvremenu. Igralo se uglavnom na sredini terena, sa mnogo duela i oštre igre, pa utakmica ni po čemu nije ličila na običan prijateljski susret.

Već na samom startu drugog dela utakmice, Vojvodina je mogla da dođe do izjednačenja. Babić je odigrao lep dupli pas sa Pavkovom i izbio sam ispred Čančarevića, ali je slabo šutirao, pa je golman Beograđana bez problema uhvatio loptu.

Voša je imala novu dobru priliku u 64. minutu, kada je Zoćević bio u šansi, ali je šut plavokosog veziste sa oko pet metara otišao pored same stative.

Igralo se uglavnom na polovini gostiju, ali su igrači Vojvodine teško dolazili do prilike da upute udarac pored zgusnute odbrane OFK Beograda. „Romantičari“ su pokušavali da ugroze gol Vojvodine iz kontre, a jednu takvu situaciju imali su u 83. minutu, kada je Gojkov pokušao da lobuje istrčalog Kordića, ali je lopta otišla pored stative.

U 87. minutu, Babić je imao stopostotnu šansu da izjednači rezultat, ali je sa svega nekoliko metata šutirao pored gola Čančarevića, nakon pasa koji mu je uputio Zoćević. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje na ovom susretu, pa Vojvodina nije uspela da dođe barem do remija, iako je, pogotovo u drugom poluvremenu, to igrom zaslužila.