naslovna partizan

 

 

PARTIZAN – VOJVODINA   1 : 0

Stadion : JNA

Gledalaca : 6000

Sudija : Nenad Đokić

Žuti kartoni : Živković, Stanković (Partizan), Milinković – Savić, Luković, Živković, Poletanović (Vojvodina)

Strelac : Škuletić (33. min.)

Partizan : Lukač, Ilić B., Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, Drinčić, Ilić S. (Pantić), Živković (Luka), Lazović (Grbić), Škuletić

Vojvodina : Milinković – Savić, Živković, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Poletanović (Stojanović), Gaćinović, Alivodić, Novaković (Sekulić), Veselinović

U derbi utakmici 11. kola JSL u kojoj su se sastale dve prvoplasirane ekipe, uspešnija je bila ekipa Partizana, za jedan gol.

Imala je Voša problema da nametne ritam i svoju prepoznatljivu igru koja joj je donela prvoplasiranu poziciju u JSL. Partizan je u prvih 20-ak minuta igre stvorio nekoliko polušansi, pre svega preko Škuletića, ali je Vanja Milinković – Savić bio na visini zadatka i pokazao da transfer u Mančester Junajted nije plod slučajnosti.

Prvo uzbuđenje na utakmici  videli smo u trećem minutu, kada se Škuletić izborio za prostor na ivici kaznenog prostora i šutirao u dalji ugao gola Vojvodine, ali je Vanja Milinković – Savić uspeo da odbrani.

Na momente je Vojvodina uspevala da se oslobodi pritiska i prenese težište igre na Partizanovu polovinu, ali bez konkretnog učinka. Stekao se utisak da je falio raspoložen pojedinac, kao i malo više sportske drskosti.

U 15. minutu novo uzbuđenje ispred gola Vojvodine. Škuletić je šutirao, na desetak metara iskosa ispred gola Voše, ali je Milinković-Savić, još jednom odbranio.

U 33. minutu susreta videli smo jedini gol na utakmici, nakon dubinskog pasa Živkovića, kada je Petar Škuletić prihvatio loptu i uspeo da savlada Vanju Milinković-Savića, iz jedne diskutabilne situacije. Ostavićemo nadležnim organima FS Srbije da utvrde da li je napadač Partizana postigao gol iz nedozvoljene situacije.

Nisu teneri ništa menjali na poluvremenu. Vojvodina je ušla u drugo deo igre neuporedivo bolje, pre svega agresivnije. Visokim presingom, preneli su težište igre na polovinu Partizana.

Nakon nekoliko minuta, posle kornera koji je izveo Marko Poletanović, šutirao je Lazar Veselinović, ali igrač Partizana je glavom izbacio loptu sa gol linije. Stvorio se utisak da utakmica kreće u drugom pravcu, kao i da će Vojvodina uspeti da preokrene igru i rezultat u svoju korist.

Nažalost, agresivnost je bila kratkog daha. Nije bilo ritma, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, bez nekih konkretnijih prilika.

Pokušao je trener Marić sa nekoliko izmena da razdrma ekipu, pre svega sa uvođenjem Sekulića i guranjem Gaćinovića na levi bok. Međutim, ni to nije dalo željeni rezultat, iako je Vojvodina imala loptu u poslednjih desetak minuta, ali bez konkretnih prilika. Ušao je u igru i Stojanović, umesto Poletanovića, koji se požalio na povredu. Ipak,visoki presing Partizana, ono po čemu je Vojvodina prepoznatljiva ovu polusezonu, onemogućio je Vojvodinu do kraja utakmice da stvori neku izgledniju šansu, pa smo poslednji zvižduk sudije dočekali bez uzbuđenja.