Фудбалери Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су вечерас у четвртфиналу победили екипу Младости након бољег извођења пенала.

Пред око 1.000 гледалаца на „Карађорђу“, после 90 минута игре, резултат је био 0:0.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Роцков (од 93. Симић) – Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић – Дринчић, Стојковић – Вукадиновић, Бојић, Човић – Мркаић (од 71. Гемовић).

Младост: Зечевић – Крајишник, Л. Јовановић, Одита (од 71. Павловић), Мићовић – Бојовић, Радивојевић, Јешић (од 83. Кијевчанин), Милошевић – П. Јовановић, Шатара.

Прва прилика на утакмици је виђена у 21. минуту. Слободан ударац за Војводину са око 25 метара је извео Дринчић, али је лопта отишла неколико центиметара преко пречке. Од тог тренутка, црвено-бели су константно имали теренску иницијативу, али се на нову шансу чекало све до 66. минута, када је Човић у шеснаестерцу одлично проиграо Бојића, који је шутирао са десетак метара искоса, али је лопта прошла неколико центиметара поред стативе.

Још ближа вођству, Воша је била у 79. минуту, када је Дринчић извео корнер, неко од играча Младости избио лопту, а онда Ђорђевић упутио волеј ударац са око 25 метара искоса, али је лопта погодила пречку. На другој страни, Младост је узвратила из контранапада у 85. минуту, када је Радивојевић шутирао са седам-осам метара искоса, али је лопта отишла неколико центиметара ван оквира гола.

Војводина је поново имала прилику у 94. минуту, када је Дринчић лоб пасом проиграо Човића, а он утрчао у шеснаестерац и шутирао, али је лопта прошла неколико центиметара поред стативе. Недуго потом, утакмица је завршена, па се приступило извођењу једанаестераца. Пенал серије су протекле на следећи начин:

прва серија: Бојовић постиже гол за Младост, Човић постиже гол за Војводину;

друга серија: Павловић шутира поред гола, Вукадиновић постиже гол за Војводину;

трећа серија: Шатара постиже гол за Младост, Гемовић постиже гол за Војводину;

четврта серија: Лазар Јовановић постиже гол за Младост, Стојковић постиже гол за Војводину;

пета серија: Радивојевић постиже гол за Младост, Дринчић постиже гол за Војводину, те се „стара дама“ пласирала у полуфинале победом у пеналима 5:4.