Фудбалери Војводине победили су екипу Спартака резултатом 2:1 (1:1), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

Пред око 150 гледалаца у ФЦ „Вујадин Бошков“, стрелац за Спартак био је Шормаз у 15, док су голове за Вошу постигли Гемовић у 18. и Вукадиновић у 69. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Симић (од 46. Тороман) – Стојковић (од 46. Константин), Ђуришић (од 60. Човић), Саничанин (од 46. Бјековић), Деветак – Топић (од 46. Стојсављевић) – Ђуричин (од 46. Винсент), Бојић (од 46. Нешковић), Зукић (од 46. Кокир), Гемовић (од 46. Вукадиновић) – Матић (од 46. Мркаић).

Спартак: Дубљанић (Докић) – Шимура, Милошевић, Оташевић (од 46. Видовић), Текијашки (од 46. Милутиновић) – Видаковић (од 46. Јочић, од 66. Видаковић), Марчић (од 46. Милић), Туфегџић (од 46. Андрезињо), Шормаз (од 46. Лучић) – Гојков (од 46. Бијеловић), Николић (од Вујановић).

Суботичани су повели већ у 15. минуту. У соло продору, кроз одбрану Војводине је сјајно прошао Туфегџић и потом додао лопту до Шормаза, који је са око седам метара лако савладао Симића.

Међутим, вођство гостију је трајало само три минута, пошто је Војводина убрзо изједначила. Са десне стране, Стојковић је упутио центаршут у шеснаестерац, где је Гемовић прихватио лопту и прецизним пласираним ударцем послао је у даље рашље голмана Дубљевића.

Од тог тренутка, игра се одвијала углавном на средини терена, без изразитих шанси, да би у 69. минуту Воша дошла до преокрета. На око 20 метара од гола Спартака, досуђен је слободан ударац за црвено-беле, а лопту је наместио Вукадиновић и прецизним шутем преко живог зида донео предност „старој дами“.

До краја меча, играло се агресивно и отворено на обе стране, али нових прилика пред голом више није било, па је тако победа припала екипи Војводине.