IMG_3770

 

 

Malo je nedostajalo, pa da Šef struke Vojvodine, Zoran Marić, jutros, ne izvede svoju ekipu na teren. Razlog za ovakvu odluku, bili su, katastrofalni vremenski uslovi. Naime, celu prethodnu noć, u Beleku je besnela olujna bura, začinjena snažnim pljuskom i grmljavinom. Ipak, neposredno nakon što se ekipa vratila sa doručka, udari vetra su oslabili, kiša je prestala da pada, a vreme se stabilizovalo, pa je trening ipak održan.

Igralo se na dva gola, a po prvi put smo imali priliku, da se upoznamo sa Gruzijcem, Davidom Kokijom.

– Kokija me je prijatno iznenadio tehničkom obučenošću, koja je na mnogo višem nivou od onog što sam očekivao – rekao je pomoćni trener Vojvodine Milan Kosanović. – Upotrebljiv je na više pozicija u ekipi, pa može da igra levog beka, štopera, ali i zadnjeg veznog. Naravno, još je veoma rano davati neki precizniji sud o njegovim mogućnostima i ostaje nam da vidimo kako će trenirati i ponašati se u narednih nekoliko dana.

 

MILKO NOVAKOVIĆ : NADAM SE DA ĆE SE ENVER PREDOMISLITI

Među prvotimcima Vojvodine, preovladava žal zbog odluke njihovog, dojučerašnjeg klupskog druga, Envera Alivodića, da ne produži ugovor sa „crveno-belima“. Jedan od onih, kojima očigledno, najteže pada odlazak Alivodića je, Milko Novaković :

-Žao mi je što Ali više neće biti sa nama. On je odličan fudbaler, pravi „motor“ ekipe, a o njegovim ljudskim kvalitetima, izlišno je trošiti reči.
Ipak, mene optimizam ne napušta i još uvek se nadam da će se Enver predomisliti i zadržati svoj crveno-beli dres sa brojem 7.

O samom toku priprema Novaković kaže:

– Zvučaće otrcano i kao dobro poznata floskula, ali imam utisak , da su ovo jedne od težih priprema na kojima sam bio. Mene lično raduje dobra atmosfera u timu, koja je jedna od karakteristika ove generacije Vojvodine.

Zasluga je to, pre svih, članova stručnog štaba, ali i nas igrača. Svi pozitivno razmišljamo, hrabrimo jedni druge, a veliku pažnju posvećujemo našim mlađim drugarima. Njima je neophodna podrška nas iskusnijih, kako bi, u predstojećim prvenstvenim borbama, valorizovali svoj neosporni talenat i tako postali ozbiljni fudbaleri.

Milko Novaković, u društvu  sa mladim Radovanom Pankovom, čini drugi par centralnih bekova Vojvodine. Njih dvojica, kao „zapete puške“ čekaju svoju priliku i spremni su da, u svakom trenutku,  zamene standardne članove prve postave Nina Pekarića i Srđana Babića.

– Na nama je da se što bolje spremimo i strpljivo čekamo šansu. Pankov je takođe deo plejade mladih igrača poniklih u našem klubu, a reč je o odličnom fudbaleru i mladiću. Raša je igrač za budućnost i neće biti iznenađenje, ako ta budućnost, brzo dođe.– zaključio je Milko Novaković.

 

KO UMESTO ALIVODIĆA ?

Uporedo sa pripremama prvog tima, koje se odvijaju po utvrđenom planu, ne manje važan segment  klupskih aktivnosti su i poslovi na transferima igrača.

Mićo Vranješ, predvodnik novosadske ekspedicije u Turskoj, ovih dana je najtraženija osoba u hotelu „IC Santai“. Njegov telefon, naprosto je „usijan“ od silnih poziva, kako Vošinog klupskog rukovodstva, tako i brojnih menadžera.

– Alivodić je doneo odluku  da ne prihvati našu konačnu ponudu. Kako stvari sada stoje, pregovori sa njim su okončani. – rekao je Vranješ.

– Preostaje nam da se fokusiramo na druge opcije jer je prelazni rok još uvek u toku. Ponovo smo aktuelizovali razgovore sa fudbalerom Donjeg Srema, Aleksandrom Stanisavljevićem, koji igra na poziciji desnog krila. On bi nam, u ovom momentu, bio adekvatna zamena za Envera Alivodića. Rezultate pregovora sa Stanisavljevićem, očekujemo u narednih dan,dva.