Grb FK Sutjeska

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvi prijateljski meč na pripremama u Budvi, a rival će im biti ekipa Sutjeske iz Nikšića.

Posle jučerašnjeg dana tokom kojeg su imali dva treninga, fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvi prijateljski meč na pripremama u Budvi. Na terenu sa veštačkom travom „Jaz“, oni će trenirati danas od devet časova, dok će od 14:30 sati odmeriti snage sa ekipom Sutjeske iz Nikšića, sa kojom su se u dosadašnjoj istoriji sastajali ukupno 35 puta.

Crveno-beli su mnogo uspešniji, pošto su na 32 zvanične i tri prijateljske utakmice ostvarili ukupan skor od 16 pobeda, 10 remija i devet poraza, uz gol razliku 58:32. Poslednji put, Voša i Sutjeska sastali su se u sezoni 2014/15, kada je njihov prijateljski meč završen nerešenim rezultatom 1:1.

Inače, Sutjeska je klub koji je osnovan 1920. godine kao sportski klub Hajduk, da bi 1930. promenila ime u SK Hercegovac. Međutim, s obzirom na to da je većina fudbalera tog kluba 1943. godine poginula u bici na reci Sutjesci u Drugom svetskom ratu, klub je, u njihovu čast, u martu 1945. godine promenio ime u FK Sutjeska.

Svoje najveće uspehe, Sutjeska je ostvarila 2013. i 2014. godine, kada je najpre uspela da osvoji, a potom i da odbrani titulu šampiona Crne Gore i tako postala prvi tim u crnogorskom fudbalu kome je to pošlo za rukom. Tokom godina, za ovaj klub su nastupali mnogi poznati igrači, kao što su Mirko Vučinić, Vukašin Poleksić, Stefan Nikolić, Andrija Delibašić, Vojin Lazarević, ali i dvojica bivših fudbalera Vojvodine Miljan Radović i Dragan Radojičić. Sutjeska kod kuće uglavnom nastupa u kompletno plavoj, u gostima u kompletno beloj opremi, a u crnogorskom prvenstvu trenutno se nalazi na petom mestu, sa 17 bodova manje od prvoplasirane Budućnosti.

U svakom slučaju, na terenu „Jaz“ očekuje se zanimljiva fudbalska utakmica, tim pre što će biti interesantno videti i za kakav sastav i formaciju će se odlučiti šef stručnog štaba Vojvodine Dragan Ivanović.