tekma1

 

Prelepa tradicija po kojoj Fudbalski klub Vojvodina organizuje „Memorijal Stevana Neštickog“, nastavljena je i ove godine. Na terenima u Veterniku šest ekipa iz Japana, Češke, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije, bore se za vredan trofej, pa je mladost u potpunosti zaposela ovaj sjajni fudbalski kompleks. Predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović svečano je otvorio 36. međunarodni „Memorijalni pionirski turnir Stevan Nešticki“, koji se od danas do nedelje održava u FC „Vujadin Boškov“.

– Čast mi je da pozdravim sve drage goste i poželim im prijatan boravak u našoj sredini – istakao je Vlaović. – Dugi niz godina u organizaciji je učestvovao naš proslavljeni golman, sada nažalost pokojni Ilija Pantelić, koji mi je jednom prilikom rekao da je proverio podatak u FIFA i da je ovaj turnir zvanično najstariji na svetu. Dečake koji danas izlaze na stazu fudbalskih snova želim da podsetim da su na „Memorijalu Stevana Neštickog“ učestvovali mnogi igrači ponikli u FK Vojvodina, a koji danas nastupaju u najboljim evropskim klubovima i ligama. Uz to, dvojica od njih sada se nalaze na pripremama reprezentacije Srbije koju uskoro očekuju nastupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Svim učesnicima želim sportsku sreću, da pokušaju da ispune svoje želje i proglašavam turnir otvorenim.

Učesnike, goste i sve prisutne pozdravio je i predsednik Organizacionog odbora Memorijala Živan Krstonošić, koji je dečacima takođe poželeo da ispune snove, ali i to da u svakom slučaju Novi Sad, prilikom povratka kućama, napuste s osmesima. Među prisutnima je bio i sin legendarnog Stevana Neštickog – Stevica, zajedno s članovima svoje porodice.

Prvi susret odigran je u okviru A grupe već u jutarnjim satima, kada su dečaci domaće ekipe Vojvodine nadigrali i savladali vršnjake iz češke ekipe Slovačko sa 3:1 (1:0). Golove su postigli Mihajlo Ivanović u 20. i Miloš Popović u 32. i 60. minutu, dok je strelac za goste bio Mustafa Ilir u 59. minutu. Inače, kako je reč o utakmicama pionira, igra se dve puta po 30 minuta.

U drugom susretu, ovog puta u B grupi, pioniri Politehnike iz Temišvara pobedili su dečkiće iz moskovskog Dinama rezultatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog gola bio je Mario Mirčea, u 18. minutu. Treba napomenuti da je ruski tim u Novi Sad došao s godinu dana mlađim sastavom i da je najmlađa ekipa na takmičenju.

U popodnevnom programu, Vojvodina je ubedljivo savladala Mačidu sa 3:0 (3:0), golovima Mihajla Ivanovića u 6. i 18, odnosno Veljka Erića u 15. minutu. Na taj način, crveno-beli su postali prvi polufinalisti turnira i igraće u subotu od 17.45 časova s drugoplasiranim timom iz grupe B. Konačno, u grupi B, Rijeka je savladala moskovski Dinamo sa 2:1 (0:0), pa će Rusi u subotu igrati u duelu za 5. mesto, pošto imaju već dva poraza,

 

DANAŠNJI REZULTATI

Grupa A

Vojvodina – Slovačko (Češka) 3:1 (1:0)

Vojvodina – Mačida (Japan) 3:0 (3:0)

Grupa B

Dinamo Moskva (Rusija) – Politehnika (Rumunija) 0:1 (0:1)

Dinamo (M) – Rijeka (Hrvatska) 1:2 (0:0)

 

RASPORED ZA SUBOTU I NEDELJU

Subota

8 časova – Polaganje venaca na grobove Stevana Neštickog i Ilije Pantelića.

8.30: Rijeka – Politenika (B grupa).

9.50: Slovačko – Mačida (A grupa).

16.30: Utakmica za 5. mesto

POLUFINALE

17.45: Vojvodina – B2

19.00: B1 – A2

 

Nedelja

8.30: Utakmica za treće mesto

9.40: Finale

11.00: Svečano zatvaranje turnira.