Dušan Jovančić i Jasmin Handanović

 

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 2:2 (1:0) sa ekipom Maribora, u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Titanic Deluxe Belek“, strelci za Vošu bili su Kolmanić u šestom (ag) i Nešković u 98, dok su golove za tim iz Slovenije postigli Bajde u 68. i Tavares u 102. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Perić (od 30. Rockov, od 60. Perić, od 90. Rockov) – Lakićević (od 60. Lazarević), Vukasović (od 60. Veselinović), Saničanin (od 81. Živković), Antić (od 60. Devetak) – Putinčanin (od 60. Vujanović), Jovančić (od 60. Nešković), L. Zličić (od 60. Mesarović) – Vinsent (od 60. Cebara), Subotić (od 60. Kalezić), Mihajlović (od 60. M. Zličić, od 90. Gajić).

Maribor: Handanović (od 90. Cotman) – Šuler (od 60. Hodžić), Vrhovec (od 60. Pihler), Hotić (od 60. Ahmedi), Zahović (od 60. Tavares) – Vršič (od 60. Bajde), Dumbija (od 60. Dervišević), Milec (od 60. Mešanović), Kolmanić (od 60. Uskoković) – Mlakar (od 60. Koblar), Bohar (od 60. Kramarič).

Vojvodina je povela već u šestom minutu. Putinčanin je proigrao Lakićevića na desnoj strani, a on je uputio oštar pas u peterac, koji je fudbaler Maribora Kolmanić, u pokušaju da izbije loptu, samo skrenuo u mrežu sopstvenog tima.

Crveno-beli su imali veći posed lopte i češće napadali, a u 20. minutu su propustili fantastičnu priliku da uvećaju prednost. Golman Handanović je, prilikom ispucavanja, bukvalno dodao loptu Mihajloviću, koji je neometan šutirao sa oko 15 metara, ali je lopta otišla pored stative.

Nova dobra prilika za „staru damu“ usledila je u 39. minutu, kada je Jovančić odlično proigrao Vinsenta, a on snažno šutirao sa oko pet metara iskosa, ali je lopta otišla preko gola.

Maribor je nakon toga uspostavio terensku ravnotežu, ali je u 57. minutu ponovo Voša bila u šansi. Vukasović je dubinskim pasom sa polovine terena u šesnaestercu protivnika proigrao Jovančića, koji se driblingom izborio za poziciju za udarac i šutirao sa petnaestak petara, ali je i ovoga puta lopta otišla previsoko.

Maribor je do prve prilike na meču došao u 65. minutu, kada je Pihler mogao da kazni neprecizan pas Perića, ali je njegov udarac sa desetak metara golman Vojvodine ipak uspeo da zaustavi i tako sačuva svoju mrežu. Ipak, samo tri minuta kasnije, slovenački tim je došao do izjednačenja.

Tavares je dobro proigrao Ahmedija u šesnaestercu Vojvodine, a ovaj odigrao odličan pas pred peterac, gde je na loptu natrčao Bajde i iz prve je prosledio u mrežu.

Crveno-beli su do novog vođstva mogli u 89. minutu, kada je Kalezić oduzeo loptu na oko 20 metara od gola protivnika, ušao u šesnaesterac i dobro šutirao, ali je golman Handanović uspeo da izbije loptu u korner. Međutim, što se nije desilo tada, desilo se u 98. minutu.

Kalezić je dobro prošao po levoj strani i uputio centaršut u šesnaesterac, jedan igrač Maribora je izbio loptu, ali je ona došla samo do Neškovića, koji ju je preciznim udarcem sa oko 16-17 metara poslao uz samu desnu stativu protivničkog gola.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, Maribor je ponovo izjednačio. Bajde je šutirao sa oko 20 metara iskosa, Rockov je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Tavares i sa tri metra je prosledio u mrežu.

Do kraja susreta, igralo se otvoreno na obe strane, ali su prave šanse izostale, pa je ovaj zanimljiv i dinamičan meč završen remijem.