Brajan Iloski

 

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 1:1 (0:1) protiv ekipe Metalca, u prijateljskom meču odigranom na terenu sa veštačkom travom „Jaz“ u Budvi.

U utakmici koja je odigrana bez prisustva gledalaca, strelac za Metalac bio je Jovanović u 30, dok je gol za Vošu postigao Kovačević u 68. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Perić – Lazarević (od 59. Kompaore), Andrejević, F. Babić, Bureković – Kovačević, Đurišić (od 37. Nešković) – Iloski, Zličić, Stamenić – Todorović (od 46. Šćepanović).

Metalac: Kostić (od 75. Minić) – Pavlović (od 46. Dopuđ), Bodarenko (od 46. Stojković), Otašević, Simović – Vukadin, Mijić, Rovčanin (od 37. Onijakan, od 75. Višković), Čumić – Tomić, Jovanović (od 75. Nikolić).

Od samog početka utakmice, viđena je velika i prilično zanimljiva borba dva tima, u kojoj su igrači obe ekipe nastojali da se dokažu, pa se nije stekao utisak da je reč o meču prijateljskog karaktera.

I Vojvodina i Metalac trudili su se da igraju ofanzivno i što pre stignu do gola, a prva opasna situacija pred nečijom mrežom viđena je u 28. minutu. Stamenić je ubacio loptu u šesnaesterac tima iz Gornjeg Milanovca, a Todorović pokušao glavom da savlada Kostića. Ipak, njegov udarac sa oko šest metara iskosa završio je uz samu stativu.

Samo dva minuta kasnije, i Metalac je opasno pripretio i uspeo svoju prvu dobru priliku za gol da pretvori u vođstvo. Posle centaršuta sa desne strane, Jovanović je uputio udarac glavom sa desetak metara i poslao loptu u desni donji ugao Perićevog gola.

U 37. minutu, došlo je do koškanja između Đurišića i Rovčanina, pa je glavni sudija Milatović obojicu igrača poslao van terena. Međutim, obe ekipe su na terenu ostale sa po 11 igrača, pošto su oba tima imala pravo da uvedu zamenu.

Situacija na terenu nije se mnogo promenila ni u drugom poluvremenu, a Metalac je prvi imao novu dobru šansu za gol. Posle centaršuta sa leve strane, Onijakan je glavom prosledio loptu do Jovanovića, koji se našao sam na oko tri-četiri metra od gola, ali mu je Perić utrčao u šut i tako sprečio skoro siguran pogodak za protivnika.

U 65. minutu, viđen je novi dobar napad Metalca, kada je ubačenu loptu sa desne strane iskoristio Tomić da uputi udarac ka golu, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Neiskorišćene šanse Metalca, Vojvodina je kaznila u 68. minutu. Posle slobodnog udarca sa leve strane koji je izveo Zličić, najviši u skoku bio je Nikola Kovačević i udarcem glavom uspeo da lobuje golmana Kostića.

Samo pet minuta kasnije, posle kornera koji je izveo Stamenić, jedan od igrača Metalca je pokušao glavom da izbije loptu, ali je nije najbolje zahvatio, pa je pogodio prečku sopstvenog gola.

Fantastičnu priliku da dođe do pobede, Vojvodina je propustila u 89. minutu. Kovačević je oduzeo loptu na oko 25 metara od gola i krenuo sam ka golmanu, ali je njegov udarac završio nekoliko centimetara pored stative.

To je ujedno bila poslednja prilika na meču, pa je susret između Vojvodine i Metalca završen remijem 1:1.