Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine i danas su nastavili sa treninzima u Beleku, pripremajući se za nastavak sezone, ali i sutrašnji prijateljski meč protiv Maribora.

Četvrtog dana priprema u Beleku, fudbaleri Vojvodine pre podne su ponovo izašli na teren i odradili vrlo intenzivan, skoro dvočasovni trening. Za razliku od prethodnih dana, kada su trenirali na terenu neposredno uz hotel u kojem su smešteni, crveno-beli su ovoga puta autobusom prešli oko kilometar i po kako bi došli do fudbalskog centra „Titanic Deluxe Belek“, koji sadrži tri terena u zaista odličnom stanju. Interesantno, uporedo sa fudbalerima Vojvodine, na susednom terenu su trenirali i fudbaleri ruskog Anžija iz Mahačkale, koji su smešteni u istom hotelu kao i „stara dama“.

Početak današnjeg treninga ponovo je vodio kondicioni trener Duško Korać, koji se opet potrudio da vežbe za jačanje fizičke kondicije i eksplozivnosti budu takmičarskog karaktera, što je za fudbalere svakako mnogo zanimljivije. Podeljeni u tri grupe, oni su se trudili da što pre ispune postavljene zadatke, a ekipa koja je na kraju bila najsporija morala je da odradi i sklekove.

Nakon toga, šef stručnog štaba Ilija Stolica je sa igračima uvežbavao kretnje i kombinacije za što veći posed lopte, ali i agresivnost na istu u trenucima kada ona pripada protivniku, da bi se potom radilo i na pripremi i taktici za sutrašnji prijateljski meč protiv Maribora. Za razliku od Slovana iz Bratislave, ekipa Maribora najčešće nastupa sa dvojicom klasičnih napadača i četvoricom u rombu na sredini, pa će odgovaranje na takvu postavku biti svojevrstan izazov za crveno-bele, posebno imajući u vidu da je slovenački klub ove sezone učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona.

Današnji trening Vojvodine propustili su povređeni Daniel Avramovski i Aleksandar Radovanović, koji su u društvu dr Vladimira Čolakovića otišli da obave neophodne lekarske preglede kako bi se precizno ustanovila vrsta i težina njihovih povreda. Osim njih, na današnjem treningu crveno-belih nije bio prisutan ni član Upravnog odbora FK Vojvodina Ljubomir Apro, koji je juče, zbog poslovnih obaveza, morao da se vrati u Novi Sad.