Ivan Lakićević

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu OFK Grblja rezultatom 1:3 (0:3), u prijateljskom meču odigranom u Radanovićima.

Pred oko 50 gledalaca na terenu sa veštačkom travom pored stadiona OFK Grblja, strelci za Vošu bili su Spremo u 12, S. Babić u 31. i Malbašić u 45, dok je jedini gol za domaćina postigao Zorica u 48. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

OFK Grbalj: Spasojević (od 62. Đurović) – Grivić (od 46. Vukčević), Čelebić (od 62. Kaljević), Carević (od 62. Bakić), Manojlović (od 62. Merdović) – Dragićević (od 62. Nikolić), Garuh (od 62. V. Kordić), Pavlović (od 62. Tučević), Zorica (od 62. Karadžić) – Lazarević (od 62. Ajković), Š. Kordić (od 62. Jablan).

Vojvodina: Perić (od 65. Rockov) – Planić (od 72. Andrejević), Maslać (od 65. Zličić), Puškarić – Lakićević (od 85. Jović), Vukasović (od 72. Đurišić), Jovančić (od 69. Krstevski), Antić (od 65. Bureković) – Spremo (od 46. Trujić), Malbašić (od 46. Knežević, od 90. Nešković), S. Babić (od 65. Stamenić).

OFK Grbalj je prvi pripretio u šestom minutu. Pavlović je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative, da bi u 12. minutu,Voša bila tim koji je došao u vođstvo.

Kontra „stare dame“ završena je sjajnim pasom Jovančića za Sprema, koji je odlično utrčao iza leđa odbrane Grblja i rutinski savladao Spasojevića.

Samo dva minuta kasnije, dosuđen je slobodan udarac za Vojvodinu na oko 20 metara od gola. Nikola Antić je odlično šutirao, ali je Spasojević fantastičnom paradom izvadio loptu iz rašlji i izbio je u korner.

U 19. minutu, posle centaršuta sa desne strane, Šaleta Kordić je glavom pokušao da savlada Perića, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored desne stative Vošinog gola.

Vojvodina je uzvratila 12 minuta kasnije, kada je viđena prelepa fudbalska akcija. Milan Spremo se driblingom sjajno oslobodio svog čuvara i proigrao Filipa Malbašića, a ovaj petom odigrao pas do Siniše Babića, koji je istrčao sam ispred Spasojevića i povisio rezultat na 0:2.

U 37. minutu, posle kornera koji je izveo Malbašić, Puškarić je mogao glavom da postigne treći gol za Vošu, ali je njegov udarac sa tri-četiri metra završio pored same stative. Ipak, što se nije dogodilo tada, desilo se u poslednjem minutu prvog dela meča.

Jovančić se lepo oslobodio svog čuvara na sredini terena i proigrao Babića, a ovaj odigrao pas na drugu stranu do Malbašića, kome nije bilo teško da sa desetak metara prosledi loptu u nebranjenu mrežu.

Grbalj je smanjio rezultat već na samom startu drugog poluvremena. U 48. minutu, Šaleta Kordić je odložio loptu na levu stranu do Lazarevića, ovaj sjajno centrirao, a Zorica glavom sa pet metara uspeo da savlada Perića.

Vojvodina je mogla da uzvrati u 62. minutu preko Babića, ali je njegov šut sa sedam-osam metara iskosa odbranio golman Spasojević. Oko 10 minuta kasnije, lep solo prodor napravio je Filip Knežević, ali je šutirao u spoljni deo mreže.

U 75. minutu, viđena je nova lepa akcija Vojvodine, kada je Knežević centrirao, Puškarić glavom ostavio loptu za Krstevskog, a ovaj šutirao sa sedam-osam metara, ali je pogodio stativu.

Grbalj je imao lepu priliku da smanji rezultat u 82. minutu, kada je najpre Rockov odlično odbranio udarc Jablana, a lopta se potom odbila do Vladana Kordića, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Puškarić požrtvovanom intervencijom sprečio siguran pogodak. Samo dva minuta kasnije, Jablan je izašao sam ispred Rockova i pokušao da ga lobuje, ali je bio neprecizan, pa je lopta otišla van okvira gola.

Do kraja meča, nije bilo više prilika, pa je Vojvodina zabeležila pobedu u svojoj drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Crnoj Gori.