Ekspedicija Vojvodine stigla je u Marijampolje gde je sutra od 18,30 časova po srpskom vremenu očekuje revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv domaće Suduve.
Let od Beograda do Kaunasa trajao je nešto kraće od dva časa, a u Litvaniji je „crveno-bele“ dočekalo izuzetno prijatno vreme sa temperaturom od 26 stepeni. Nakon dodatnih 80 minuta vožnje autobusom, ekipa je stigla na odredište.
Marijampolje je grad od nekih 50-tak hiljada stanovnika čija arhitektura dosta podseća na naše gradove. Domaćini, izuzetno ljubazni i gostoljubivi potrudili su se da obezbede sve neophodno za boravak ekipe, navijača i novinara iz Srbije.
Trener Zagorčić odveo je, nakon kraćeg predaha u hotelu, isvoje igrače na stadion Suduve gde je odrađen trening u vremenu početka utakmice. Raspoloženje u ekipi je na visokom nivou, a svaki pojedinac u ekipi  je svestan šta ga čeka i šta mora da uradi kako bi se Vojvodina plasirala u narednu rundu takmičenja.
Uslovi za odigravanje utakmice na stadionu Suduve  su jednostavno rečeno, idealni. Prelep moderni objekat i savršen teren pružaju fantastičnu sliku. Kapacitet stadiona je 6200 sedišta podeljenih na tri tribine. Kako smo saznali od nekolicine Litvanaca, interesovanje za susret Suduve i Vojvodine nije veliko tako da se na tribinama očekuje oko 2000 gledalaca od kojih će stotinak biti „firmaši“.
Ostaje samo da Novosađani ulože svo znanje i nesumnjivo veliku želju kako bi obradovali svoje navijače.
Nama preostaje samo da im poželimo sreću.

OBEZBEĐEN TV PRENOS

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina i RTV uspeli su da sa čelnicima Suduve i lokalnom televizijom postignu dogovor oko direktnog televizijskog prenosa.
Na osnovu reciprociteta, dve strane  postigle su  sporazum pa tako RTV neće morati da plati pravo prenosa litvanskoj strani, a navijači Vojvodine će moći da posmatraju svoje ljubimce u direktnom prenosu uz komentar Laze Bakmaza.

Kratak video zapis iz Marijampolja možete pogledati ovde :