Фудбалски клуб Војводина сутра обележава 106 година свог постојања. На сутрашњи дан, шестог марта 1914. године, у Темеринској улици број 12, у тадашњој штрикерској радионици Саве Шијакова, група ученика некадашње Велике српске православне гимназије (данашње гимназије „Јован Јовановић Змај“), практично у илегали је основала први српски клуб у Новом Саду, с обзиром на то да су, уочи самог почетка Првог светског рата, у граду постојала још само два мађарска и један јеврејски клуб.

Оснивачи клуба, међу којима су били будући универзитетски професор Владимир Милићевић, будући хемичар Миленко Хинић, будући правници Раденко Ракић, Каменко Ћирић и Коста Хаџи, будући текстилни индустријалац Миленко Шијаков, затим његов брат Ђорђе и отац Сава, као и Гојко Тошић, Ђорђе Живанов, Бранко Госпођиначки и Живојин Бајазет, одлучили су да име клуба буде Војводина, као омаж и асоцијација на некадашње Војводство Србија и Тамишки Банат, круновину Аустријског царства које је постојало између 1849. и 1861. године, а које је настало у складу са привилегијама које је аустријски цар дао Србима још давне 1691. године.

Тим поводом, на истом месту, у Темеринској улици број 12, 2014. године је постављена спомен-плоча у част оснивачима Војводине, а сутра у 12 часова председник ФК Војводина Војислав Гајић и представници Секције ветерана на њу ће поставити ловоров венац и на тај начин одати почаст онима који су основали клуб, те истовремено симболично обележити 106. рођендан „старе даме“.