DCIM109GOPRO

Fudbaleri Vojvodine u ranim popodnevnim satima danas su doputovali u Plzenj, gde ih sutra uveče čeka prva utakjmica plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, u kojoj će snage odmeriti s domaćim timom Viktorije. Posle prijatnog leta iz Beograda, crveno-beli su požurili u hotel „Park“, odmorili se, a onda otišli na stadion Dosan Arena, gde su imali priliku da u večernjim satima treniraju.

Pred početak treninga, kapiten Nino Pekarić i šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić održali su konferenciju za medije, a prvi je na pitanja novinara odgovarao Pekarić.

-Spremni smo za ovu veoma važnu utakmicu. Dosadašnjim igrama mislim da smo opravdali očekivanja naše javnosti, ali nije nam plan da sada stanemo. Imamo jedinstvenu priliku da uđemo u grupu u Ligi Evrope i rešeni smo da uložimo maksimum truda i znanja da tako i bude. Čeka nas duel s jakim i kvalitetnim rivalom, ali sam ubeđen da kvalitet imamo i mi.

Da li ćete igrati, odnosno jeste li se oporavili od povrede, pitali su novinari Pekarića.

-Juče sam odradio čitav trening punom snagom, videli ste da sam ga odradio i večeras. Ne znam, videćemo kakvo će stanje biti kada se budem ohladio. U svakom slučaju, ovde sam s ekipom i pomoći ću joj, na ovaj, ili na onaj način.

Trener Zagorčić je ponovio da je ekipa spremna da pruži maksimalnu partiju i pokuša da ostvari i svoje, baš kao i želje navijača.

-Dobro smo se pripremili, roviti igrači su se oporavili od povreda i čekamo još da vidimo kakvo je stanje s povredom Pekarića. Mislim da ćemo konačni stav imati sutra oko 17 časova, kada je u pitanju startna postava za duel s Viktorijom. Ne razmišljamo o problemima koje Česi imaju, u fokusu nam je naš nastup i verujem da ćemo sutra uveče pružiti još jednu dobru partiju.

Očekujete li nešto novo u igri Viktorije, pošto je ovaj tim promenio trenera pre nekoliko dana?

– To je kratak period za bilo kakve radikalne i osetnije promene u igri. Možda će novi stručnjak napraviti neke personalne promene, ali se u igri suštinski najverovatnije neće puno toga promeniti. Ipak, ponavljam, vodimo svoje brige.

Posle toga ekipa je odradila dobar i intenzivan trening na zaista veoma lepom sportskom objektu u Plzenju. Igrači se nisu štedeli, pa ih je Zagorčić u nekoliko navrata opominjao da vode računa da se ne povrede. Sve ovo nagoveštava dobro izdanje novosadskjih crveno-belih sutra uveče. Nadamo se i još jedan dobar rezultat i početak dobijanja odgovora na pitanje da li je Vojvodina na dobrom putu ka ostvarenju istorijskog rezultata i plasmana u grupu u Ligi Evrope

 

ŠĆEPANOVIĆ: BEZ EUFORIJE, ALI S OPTIMIZMOM

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović je, naravno, ponovo uz ekipu. Prvi čovek Novosađana je nasmejan i dobro raspoložen, a na naše pitanje šta očekuje sutra uveče, rekao je:

-Nema nikakve euforije kod nas. Moramo da čvrsto ostanemo na zemlji, ali i da imamo vere u sopstvene mogućnosti i da budemo umereni optimisti. Očekujem dobru igru Vojvodine, a onda nije daleko ni ostvarenje željenog rezultata.

 

ČVARKOV I BOŠKIĆ UZ VOŠU

U ekspediciji Vojvodine koja je  doputovala u Plzenj, nalaze se i dva velika pojačanja. Reč je, naime, o Đorđu Čvarkovu i Boškiću, likovima iz popuarne TV serije „Državni posao“, koji su nedavno posetili Novosađane i u FC „Vujadin Boškov“. Oni su stigli u Češku i doprinose pozitivnoj i vedroj atmosferi koja vlada u i oko ekipe iz Novog Sada.

Pitali smo ih gde im je treći član Dragan Torbica, a Dimitrije Banjac, koji tumači lik Djordja Čvarkova, nam je objasnio:

-Torbica je imao nekih problema pre nekih 15 godina kada je švercovao Vegetu u Čehoslovačku, pa mu je od tada zabranjen ulaz u ovu zemlju… Šalim se, ima neke porodične obaveze, ali, bez obzira, svi smo uz Vojvodinu i verujemo u njenu pobedu.