Aleksandar Mesarović i Renan da Silva Alveš

 

Fudbaleri Vojvodine večeras su trenirali na stadionu pod Čebratom, gde će sutra odigrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ružomberoka.

Fudbaleri Vojvodine još juče su doputovali u Ružomberok, gde će sutra od 19 časova, protiv istoimenog domaćeg tima, odigrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica će se igrati na stadionu pod Čebratom, gde su crveno-beli večeras odradili trening i obavili poslednju pripremu pred ono što ih sutra očekuje.

Kapacitet stadiona iznosi 4.817 sedećih mesta i očekuje se da će sutra biti popunjen do poslednjeg mesta, a podršku crveno-belima pružiće i stotinak navijača koji će sutra doputovati iz Srbije.

Na konferenciji za novinare uoči večerašnjeg treninga, šef stručnog štaba Nenad Vanić i fudbaler Filip Malbašić izrazili su optimizam i veru u plasman u naredno kolo, istakavši da, ako crveno-beli odigraju najbolje što mogu, pozitivan rezultat neće izostati.

Ekspedicija FK Vojvodina smeštena je u hotelu „Kultura“ u centru Ružomberoka, simpatičnog gradića od 28.000 stanovnika na severu Slovačke. Inače, u Ružomberoku danas je praznik, odnosno Dan Ćirila i Metodija, zbog čega na ulicama skoro da ni nije bilo prolaznika, a većina restorana i prodavnica su zatvorene.

Ekspediciji FK Vojvodina u Ružomberoku, danas se pridružila i grupa novinara iz Srbije, a navijače Vojvodine koji su ostali u Srbiji sigurno će obradovati vest da je direktan prenos sutrašnje utakmice najavljen na prvom programu Radio televizije Vojvodine.