Ekipa Vojvodine iz sezone 1967-68

 

Na današnji dan, 28. februara 1968. godine, Vojvodina se plasirala u četvrtfinale Kupa sajamskih gradova.

Na današnji dan pre 50 godina, odigrana je revanš utakmica osmine finala Kupa sajamskih gradova, u kome su se sastali turski Gectepe (Izmir) i Vojvodina. U prvom meču u Novom Sadu, 21. februara 1968. godine, Vojvodina je pobedila 1:0, a u revanšu u Izmiru je takođe bilo 1:0 za crveno-bele.

U sezoni 1967/68, u Kupu sajamskih gradova (od 1971. Kup UEFA) nastupila su 64 evropska tima. Vojvodina je u prvom kolu eliminisala portugalsku ekipu Bareiro iz Setubala, pobedivši u oba meča, u Novom Sadu sa 1:0, a u Setubalu sa 3:1.

U 1/16 finala, Vojvodina se sastala sa Lokomotivom iz Lajpciga i takođe je bila uspešnija u dva meča: u Novom Sadu je bilo 0:0, a u Lajpcigu 2:0 za Vojvodinu.

U osmini finala, protivnik je bio turski Gectepe iz Izmira. Vojvodina je pobedlia u oba meča sa po 1:0 i tako se plasirala u četvrtfinale Kupa sajamskih gradova, gde ju je čekala italijanska Bolonja. To je bilo treće evropsko četvrtfinale u koje se Vojvodina plasirala za samo šest godina, odnosno od 1962. do 1968. godine.

Igrači Vojvodine koji su nastupali u dvomeču protiv turskog Gectepea bili su: Ilija Pantelić, Ivica Brzić, Josip Zemko, Rajko Aleksić, Dobrivoje Trivić, Svemir Đorđić, Radivoj Radosav, Vladimir Savić, Milan Stanić, Zoran Dakić, Stevan Nešticki, Vladimir Rakić i Mladen Vučinić. Trener je bio Zdrako Rajkov.