Фудбалери Војводине победили су екипу Слободе из Ужица резултатом 5:0 (3:0), у пријатељском мечу одиграном у Новом Саду.

Пред око 100 гледалаца на терену СЦ „Сајмиште“, стрелци за Вошу били су Месаровић у осмом, Гајић у 26, Матић у 40, Зукић у 47. и Коне у 66. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Симић (од 53. Качавенда) – Живковић, Веселиновић, Зломислић, Игнић – Топић, Тегелтија – Зукић, Матић (од 46. Коне), Месаровић – Гајић.

Слобода: Јовановић (од 68. Цвијовић) – Јездимировић, Ђ. Лазовић (од 61. Филиповић), Ђ. Симић, Сергеи – Н. Лазовић, Тврдишић, Живковић, Миленковић (од 66. Кочијашевић) – Молеровић, М. Симић (од 68. Илић).

Воша је повела већ у осмом минуту, када је Месаровић прихватио лопту у шеснаестерцу Слободе и прецизним ударцем са десетак метара довео свој тим у вођство.

Исти играч могао је да постигне погодак и у 14. минуту, када је лепо прихватио пас упућен од стране Гајића, али је лопта, након шута са десетак метара искоса, погодила спољни део мреже.

У 18. минуту меча, ударац са око 11-12 метара упутио је Матић, голман Јовановић је одбранио, након чега је и Гајић шутирао са пет-шест метара искоса, али је лопта прошла поред гола. Само осам минута касније, опет је Матић упутио ударац, с тим да је овога пута лопта отишла неколико центиметара изнад пречке.

Ипак, у 26. минуту, црвено-бели су дуплирали вођство. Матић је са леве стране одиграо добар пас у петерац ка Гајићу, који је неометан погодио небрањену мрежу Слободе.

Само пет минута касније, добру прилику имао је и Зукић, који је шутирао са око седам-осам метара искоса, али је лопта погодила стативу, да би у 35. минуту био досуђен пенал за Вошу.

Зукић је лепо прошао поред двојице играча Слободе и проиграо Матића, који је оборен у шеснаестерцу, па је судија Давид Матић досудио најстрожу казну. Пенал за Војводину извео је Гајић, али је лопта погодила пречку противничког гола.

После одузете лопте у 39. минуту, у ситуацији „један на један“ са голманом Јовановићем нашао се и Тегелтија, али је чувар мреже Слободе одбранио и избио лопту у корнер. Ипак, након тог корнера, Војводина је дошла до свог трећег гола на утакмици.

Месаровић је центрирао, а Матић се добро поставио и главом спровео лопту у мрежу ривала, а већ у другом минуту другог полувремена, било је 4:0 за Војводину.

Тада је Зукић шутирао са ивице шеснаестерца и лоб ударцем пребацио голмана Јовановића, за разлику од 57. минута, када је са сличне удаљености Јовановић одбранио његов ударац.

У 66. минуту, Воша је постигла свој пет погодак на мечу. Из слободног ударца са око 25 метара, центрирао је Месаровић, Веселиновић је упутио ударац главом, голман Јовановић је одбранио, али се лопта одбила до Конеа, који ју је прецизним ударцем са десетак метара послао у мрежу.

Нова прилика за црвено-беле уследила је у 72. минуту, када је Гајић био у добром соло продору, прошао поред двојице играча Слободе и шутирао са око 18 метара, али је лопта погодила стативу. И у наставку меча, црвено-бели су имали још неколико солидних напада, који су се углавном завршавали ударцима из даљине, али промене резултата више није било, те је меч завршен убедљивом победом Војводине.