superliga

 

 

NOVI PAZAR – VOJVODINA   0 : 1

Gradski stadion

Gledalaca : 4500

Sudija : Milorad Mažić

Novi Pazar : Zečević, Đorđević (Rusmir), Vuković, Tintor, Kostić, Pavlović, Jevtović, Radivojević, Arsenijević (Falkao), Matos (Mijić), Kecap.

Vojvodina : Žakula, Vasilić, Pankov, Pekarić, Nastić, Tumbasević, Sekulić, Ivanić (Rogač), Luković (Novaković S.), Gaćinović, Stojanović (Ćurko).

Žuti kartoni : Luković (Vojvodina)

Strelac : Ivanić u 20. min.

Pred oko 4500 gledalaca Vojvodina je golom Mirka Ivanića uzela ceo plen u Novom Pazaru , čime malo koja ekipa može da se pohvali ove godine. Ovom pobedom Vojvodina se učvrstila na 4. mestu, koje vodi u Evropu.

Rekao je Zlatomir Zagorčić na konferenciji za štampu pred utakmicu da su dobro prostudirali igru rivala i da u Novi Pazar idu sa ciljem da uzmu sva tri boda. Da je to zaista i bilo tako mogli smo se uveriti od samo starta utakmice. Fudbaleri Vojvodine su izašli agresivno i visoko na odbranu domaćina, onemogućivši ih time da razviju igru po kojoj su bili prepoznatljivi u poslednjih nekoliko utakmica. Crveno-beli su od samog starta nametnuli ritam i preuzeli kontrolu nad utakmicom, dok se domaćin mučio da poveže nekoliko dodavanja i iznese loptu sa svoje polovine. To kao da je ulilo dodatno samopouzdanje igračima Vojvodine pa smo u prvih petnaest minuta mogli videti mirnu i staloženu igru, fudbaskim žargonom „do noge“.

Prvu priliku smo čekali do 19-og minuta. Nakon duplog pasa sa Stojanovićem, Mirko Ivanić se našao ispred gola Novog Pazara, ali je golman Zečevič odličnom intervencijom sačuvao mrežu. To kao da je bio nagoveštaj onog što će se desiti za nepuni minut.

Igrao se 20. minut kada je Mirko Ivanić fenomenalnim udarcem glavom doneo prednost svojoj ekipi. Centrirao je Vasilić, a Ivanić je pogodio suprotan ugao i ostavio Zečevića nemoćnog. Bilo je to i više nego zasluženo vođstvo Vojvodine. Nakon gola Vojvodina je prepustila inicijativu Novom Pazaru, što je, čini nam se probudilo publiku i donekle vratilo  domaćina u igru.

Domaćini su prvu ozbiljniju priliku imali u 28. minutu. Bio je to slobodan udarac nakon neopreznog starta Tumbasevića. Centrirao je Radivojević, a loptu je na putu ka golu zakačio Tintor, međutim, iskusni Žakula je bio skoncentrisan i sačuvao mrežu.

Imala je Vojvodina priliku da duplira prednost neposredno pred odlazak na odmor. Šutirao je Gaćinović iskosa sa leve strane, sa nekih desetak metara, ali je golman Zečević još jednom odlično intervenisao.

Nije bilo nekih većih prekida u prvom poluvremenu pa je neprimetni sudija Mažić odsvirao kraj prvog poluvremena već nakon jednog minuta nadoknade.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena je prošlo, a da se ništa bitnije nije desilo. Najzanimljivji trenutak bio je utrčavanje psa na teren, kada je sudija Mažić na kratko morao da prekine utakmicu.

Ni nastavak susreta nije doneo neka veća uzbuđenja, a moramo reći da su za to najzaslužniji fudbaleri Vojvodine, koji su agresivnom igrom i pritiskom na poslednju liniju domaćina kontrolisali sva dešavanja na terenu. Odlična postavka igre Zlatomira Zagorčić. Bilo je očigledno da Novi Pazar ima velikih poteškoća sa protokom lopte, te nikako nisu uspevali da pomere težište igre sa svoje polovine. Sa druge strane, fudbaleri Vojvodine su delovali sve organizovanije, a samopuzdanje kao da je raslo iz minuta u minut.

Posebno lep momenat odigrao se u 92. minutu kada je domaća publika aplauzom ispratila, bez sumnje, igrača utakmice danas – Mirka Ivanića. Odlična njegova partija, ali moramo istaći da je on iskočio iz kolektiva koji danas funkcionisao gotovo besprekorno.

Samo minut kasnije, odlični sudija Mažić odsvirao je kraj utakmice. Zaslužena pobeda Vojvodine, kojom se učvrstil0 mesto koje vodi u Evropu, a verujemo i podiglo samopuzdanje pred završnicu JSL.