Fudbaleri Vojvodine danas su bili gosti škole za osnovno i srednje obrazovanje osoba ometenih u razvoju “Milan Petrović” i tom prilikom odigrali prijateljsku utakmicu sa štićenicima ove ustanove, uključivši se tako u njihovu akciju “Možeš li da pobediš ovu ekipu?”.

Lepo i uzbudljivo bilo je danas u fiskulturnoj sali škole za osnovno i srednje obrazovanje osoba ometenih u razvoju “Milan Petrović” u Novom Sadu, gde su gosti štićenika ove škole bili prvotimci fudbalskog kluba Vojvodina. U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, učenici škole “Milan Petrović” poklonili su umetničku sliku kapitenu “stare dame” Nikoli Antiću kao svojevrstan poklon i znak zahvalnosti prema FK Vojvodina, dok su Vošini prvotimci štićenicima ove ustanove takođe uručili prigodne poklone u vidu klupskih majica i zastavica.

Potom je na red došlo i odigravanje prijateljske utakmice, u kojoj je, u prvom poluvremenu, fudbalska ekipa škole “Milan Petrović” imala priliku da igra protiv prvotimaca Vojvodine, da bi u drugom delu meča ekipe bile izmešane, te je sve postalo još zanimljivije i interesantnije. Naravno, rezultat je bio potpuno nebitan, za razliku od toga što su svi na terenu uživali u igri i nadmetali se u lepim fudbalskim potezima. Po završetku utakmice, fudbaleri Vojvodine i učenici škole “Milan Petrović” imali su zajednički pozdrav, pošto su na pitanje kapitena Nikole Antića “Ko je najbolji?” svi zajedno uzviknuli: “Voša!”.

Današnje druženje je samo nastavak negovanja prijateljskih odnosa između FK Vojvodina i škole “Milan Petrović”, s obzirom na to da su štićenici ove ustanove prošle godine bili gosti na “Karađorđu”, kada su imali priliku da obiđu stadion i upoznaju se sa njegovom istorijom, siđu na teren i uđu u svlačionice, a svakako je da će se ova uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti.