Kadeti Vojvodine

 

Kadeti Vojvodine osvojili su treće mesto na međunarodnom turniru „Future Talents Cup“ u Budimpešti.

Protekle nedelje, u organizaciji fudbalskog kluba Ferencvaroš, u Budimpešti je odigrana druga faza međunarodnog fudbalskog turnira za igrače rođene 1999. godine i mlađe – „Future Talents Cup“, a jedan od 16 klubova čija je selekcija učestvovala na ovom takmičenju bila je i Vojvodina.

Krajem prošle godine, odigrana je prva, grupna faza ovog turnira, u kojoj je Vojvodina, koja se našla u grupi sa austrijskim Šturmom, holandskim Brabant junajtedom i slovačkom Senicom, uspela da osvoji drugo mesto u grupi i tako izbori plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu, Voša je sa ubedljivih 3:0 pobedila prošlogodišnjeg osvajača turnira, ekipu belgijskog Klub Briža, a golove za crveno-bele postigli su Miloš Zličić, Kristijan Živković i Danilo Kovačević.

U polufinalu, Vojvodina se sastala sa Spartom iz Praga i pretrpela je poraz rezultatom 4:1, mada treba istaći da je glavni sudija meča imao vrlo čudan kriterijum, s obzirom na to da je igračima Voše pokazao čak tri crvena kartona na ovoj utakmici, pa su igru ranije morali da napuste Ognjen Mitrović, Dobrica Tegeltija i Danilo Kovačević. Strelac jedinog gola za Vojvodinu ponovo je bio Kristijan Živković.

U meču za treće mesto, sastali su se Vojvodina i beogradski Partizan, a rezultat posle 70 minuta igre (s obzirom na to da su se mečevi igrali dan za danom, poluvreme svake utakmice trajalo je po 35 minuta) bio je 1:1. Pogodak za Vojvodinu opet je postigao sjajni Kristijan Živković. S obzirom na to da tokom igre nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju penala, gde je Vojvodina bila uspešnija sa 4:2, a dva jedanaesterca odbranio je golman Voše Vukašin Pilipović, koji je ujedno proglašen za najboljeg čuvara mreže na turniru.

Prvo mesto osvojila je ekipa Rijeke, koja je u finalu savladala češku Spartu, a koliki uspeh su napravili kadeti Vojvodine, najbolje govori činjenica da su iza njih ostale ekipe kao što su Sampdorija, Visla, Ferencvaroš, PAOK, Maribor, Karpati Ljvov, Sarajevo…

Ekipu Vojvodine na ovom turniru predstavljali su igrači Veljko Beljanski, Mladen Devetak, David Dunđerski, Dragan Grujičić, Vladan Janković, Anđelo Kačavenda, Stefan Kostić, Danilo Kovačević, Aleksandar Ledanac, Miloš Milijašević, Ognjen Mitrović, Jovan Pavlović, Vukašin Pilipović, Miloš Stojaković, Ivan Tadić, Ranko Veselinović, Vladan Vidaković, Dušan Vojvodić, Kristijan Živković, Miloš Zličić, Mihajlo Nešković i Dobrica Tegeltija, kao i trener Đorđe Pintać, pomoćni trener Aleksandar Radunović, doktor Vladimir Čolaković, koordinator Duško Grujić i vođa delegacije Denis Kačavenda.