Pioniri Vojvodine

 

Pioniri Vojvodine osvojili su drugo mesto na završnom turniru prvenstva Srbije, koji je proteklog vikenda odigran u Kragujevcu.

Pioniri Vojvodine poraženi su u finalnoj utakmici završnog turnira prvenstva Srbjie od beogradskog Partizana nakon izvođenja penala sa 5:4. U regularnom delu susreta bilo je 1:1.

Turnir je održan proteklog vikenda u Kragujevcu, na stadionu „Čika Dača“, a učešće su uzeli pobednici četiri regionalne pionirske lige: Vojvodine, Beograda, Istočne Srbije i Zapadne Srbije. Na turniru su  nastupili dečaci rođeni 2001. godine i mlađi.

U prvom polufinalnom meču, Vojvodina je savladala Radnički iz Niša sa 4:1, dok je u drugoj utakmici Partizan pobedio OFK Šabac sa 3:0.

U finalu  su se sastale dve, po svemu prikazanom, najbolje ekipe, a to su Vojvodina i Partizan.

U prvom poluvremenu, Beograđani su za nijansu bili bolji, kada su i došli do prednosti. U drugom poluvremenu, Vojvodina je ostavila bolji utisak i uspela da izjednači preko Zukića.

Nakon toga se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, u čemu je  Partizan bio uspešniji i pobedio sa 5:4.

U finalnoj utakmici, Vojvodina je nastupila u sledećem sastavu: Barjaktarov, Bajat, Jovičić, Mitrović, Siljanovski, Marjanovć, Topić, Zukić, Cicmil, Savić i Babić. Sa klupe, u igru su ušli još Marić, Vidaković, Rajak i Zlatar.

Ostaje  žal za tim što Vošini pioniri nisu uspeli da osvoje prvenstvo Srbije, jer su po svemu prikazanom, na terenu i van njega, to apsolutno zaslužili. Za dobre igre i lepo ponašanje, dobili su pohvale od organizatora, publike i čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

Naravno, ni plasman koji su ostvarili svakako nije razlog za nezadovoljstvo, jer biti drugi u Srbiji ipak predstavlja veliki uspeh.

(foto: ffsrb.rs)