1376448_435375059905779_628066559_n

 

 

Dvonedeljna prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je istekla i superligaši se vraćaju svojim obavezama. Pred fudbalerima Vojvodine nalazi se duel sa užičkom Slobodom u kojem Novosađani žele pobedu i nastavak uspešne serije od 10 takmičarskih utakmica bez poraza.

– Svaka naredna utakmica do kraja jeseni biće neizvesna, ali, obzirom na činjenicu da sa Užičanima igramo kod kuće, pobeda će nam u subotu  biti jedini cilj. Naravno, to nikako ne znači da smemo olako da uđemo u ovu utakmicu, jer bi gosti mogli da nas žestoko kazne kontrama. Znači, recept za trijumf mora da nam bude strpljiva i pametna igra, u kojoj sve kreće od jake odbrane. Siguran sam da u napadu imamo dovoljan kvalitet da savladamo protivničkog golmana i stignemo do tri važna boda.

Vojvodina je na trećem mestu na tabeli i s lepim izgledima da se bori za titulu jesenjeg prvaka. Šta vi kažete na to?

– Naravno da šansa za osvajanje pozicije broj jedan na kraju jeseni postoji, ali ne treba da se opterećujemo time – kategoričan je bio Vranješ. – Treba da razmišljamo uvek i samo o prvom narednom rivalu i zato sam i ja sada posvećen sutrašnjem duelu sa Užičanima. Najbitnije za nas je da su se svi reprezentativci vratili u Novi Sad i već su počeli da treniraju, tako da ćemo za ovu utakmicu moći da računamo na sve igrače.

Da li ste zadovoljni igrom vašeg tima u ovoj sezoni?

– Bilo je utakmica koje smo mogli i morali bolje da odigramo i rešimo u svoju korist. To se posebno odnosi na neke susrete  u kojima smo bili domaćini. Ipak, čini mi se da možemo da budemo zadovoljni do sada urađenim, iako, ponavljam, propustili smo neke prilike da osvojimo još koji bod.

Jeste li zadovoljani vašim igrama?

– Uvek se može bolje igrati i svi mi težimo tome. Ipak, mislim da imam razloga da budem zadovoljan, ali i motivisan da pokažem još više na terenu – rekao je Stojan Vranješ, „poslovođa“  novosadskog fudbalskog superligaša.

 

Aleksandar Predojević