После Владимира Ковачевића, још један бивши фудбалер Војводине овог лета се вратио у редове „старе даме“. Потписивањем двогодишњег уговора, нови-стари члан црвено-белих је постао Новица Максимовић (32), искусни задњи везни, који је дрес Воше већ носио у периоду од јуна 2015. до јануара 2017. године.

Новица Максимовић је рођен четвртог априла 1988. године у Сомбору, а сениорску каријеру је почео у екипи Црвене стијене из Црне Горе. Потом је наступао још за Хајдук (Кула), Нови Сад, Ломбард Папу (Мађарска), Слободу (Ужице), Спартак и Војводину, где су га навијачи изабрали за најбољег играча црвено-белих у сезони 2015/16. Након одласка из Војводине, играо је за Атирау (Казахстан) и Паниониос (Грчка), у којем је током прошле сезоне одиграо 15 утакмица, постигао два гола и забележио једну асистенцију.

– Јако сам срећан што сам се вратио у ФК Војводина. О величини клуба не треба много да причам, јер зна се да је један од највећих у Србији. Овде сам провео најлепши део своје каријере, током којег смо имали врхунске резултате. Два пута заредом смо стизали до плеј-офа Лиге Европе, а надам се да ћемо овога пута имати мало више среће, поготово што се тиче жреба, па да пробамо да уђемо у групну фазу. Са Лалатовићем сам радио и прошли пут, тако да ми неће бити потребно много времена да се прилагодим. Познајем доста играча, као и чланове стручног штаба, тако да једва чекам да истрчим на терен и дам свој максимум – изјавио је Максимовић.

Он је прошлог викенда играо утакмицу за свој претходни клуб Паниониос у грчком првенству, а претходних неколико дана је тренирао самостално. Како сам истиче, већ сада је потпуно спреман да конкурише за место у тиму, а да ли ће се то и десити већ за утакмицу против ТСЦ-а у петак, зависи од тога да ли ће на време стићи потребни папири из Грчке.

Новица Максимовић је у Војводину дошао као слободан играч и задужио дрес са бројем четири на леђима.